Josef Sural Kimdir?

Aytemiz Alanyaspor'da forma giyen ve trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Josef Sural'ın hayatı tekrar merak konusu oldu. Peki, Jozef Sural kimdir?

29.04.2021-11:42 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-11:42) Josef Sural Kimdir?

Ölümünün üzerinden geçen iki yıllık süreçte takım arkadaşları ve futbol camiası genç oyuncu Josef Sural ismini unutmadı. Süper Lig'de 30'uncu hafta maçında Kayserispor deplasmanından Alanya'ya dönmek için VİP minibüs kiralayan ve Alanya girişi yakınlarında da geçirdikleri trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Aytemiz Alanyaspor takımında forvet mevkiinde top koşturan Josef Sural'ın ölümünün üzerinden tam iki yıl geçti.

JOSEF SURAL KİMDİR?

Çekya'nın Hustopece şehrinde 30 Mayıs 1990 tarihinde dünyaya gelen Josef Sural, futbol kariyerine 2008 tarihinde ülkesinin takımı olan Zbrojovka Brno içerisinde başladı. Daha sonra da sırasıyla Slovan Liberec ve Sparta Prag formalarını terleten Josef Sural, Aytemiz Alanyaspor'a transfer olmuştu.

JOSEF SURAL NEDEN ÖLDÜ?

Alanyaspor takımının 28 Nisan 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı ve 1-1 biten Kayserispor maçının sonrasında Josef Sural ve takım arkadaşları, kiraladıkları VIP minibüsle takımdan ayrı dönüşe geçti. 29 Nisan gecesi saat 02.30 civarında Alanya'ya bağlı Dinek mevkii yakınlarında kontrolden çıkması sonucu, yol kenarındaki su kanalına girip yan yatarak sürüklendi aracın içerisinden dışarı savrulan Josef Sural hayatını kaybetti.

ÖLÜMÜNÜN 2'NCİ YILINDA UNUTULMADI

Çek asıllı futbolcu Josef Sural, ölümünün ikinci yılında unutulmadı. Öncelikle turuncu yeşilli takımın taraftarı sosyal medya üzerinden #JoseficinAlanyaspor etiketi ile birlikte paylaşımlar yaptı. Ardından o dönem Alanyaspor Takımı'nda Sergen Yalçın'ın yardımcı antrenörlüğü görevinde bulunan şimdiki Alanyaspor Teknik Direktörü olan Çağdaş Atan, kaptan Efecan Karaca ve Davidson, Sural paylaşımıyla onu yad etti. Öte yandan Gaziantep FK maçında gol atan ve kaza anında araçta bulunan Steven Caulker golünü takım arkadaşına armağan etmişti.

JOSEF SURAL TÜRKİYE'YE GELİNCE NE DEMİŞTİ?

Çekya Milli Takımı'nın da formasını giyen Josef Sural, Aytemiz Alanyaspor ile Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı toplam 11 maçta bir kez gol sevinci yaşadı.

Forvet bölgesinde görev yapan Sural, 12 Ocak tarihinde Aytemiz Alanyaspor ile sözleşme imzaladıktan sonra yapmış olduğu açıklamada, "Burada olmaktan mutluyum. Takımın daha iyi yerlere gelmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer. Türkiye ligini de takip ediyordum. Burada futbol oynamanın ve yaşamanın ne kadar güzel olabileceğini düşündüğüm için Alanyaspor'u tercih ettim." ifadelerinde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal