Galatasaray Başkanı Burak Elmas Kimdir?

Galatasaray'da yeni başkan Burak Elmas oldu. Sarı Kırmızılı ekibin 38. başkanı seçilen Burak Elmas kimdir?

29.04.2021-08:27 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-10:35)

Haftalardır merakla beklenen Galatasaray başkanlık seçimleri sonucu Mustafa Cengiz'in ardından Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas olarak seçilmişti. Yeni başkan Burak Elmas, sosyal medya hesabı üzerinden teknik direktör konusu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve yeni teknik direktörü duyurdu.

GALATASARAY BAŞKANI BURAK ELMAS KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da dünyaya gelen başarılı iş insanı Burak Elmas, Avusturya Lisesi'nden mezun oldu. Eğitim hayatının sonraki aşamasında University of Denver’da Finans ve Pazarlama eğitimi alarak devam eden Burak Elmas, Sezginler Holding A.Ş., Exel Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

3 dönem Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulunan Burak Elmas’ın ismi, 2017 yılında da Galatasaray Başkanlığı adaylığı için ismi geçenler arasındaydı.


BURAK ELMAS KİMİN DAMADI?

Eski başkanlardan olan Özhan Canaydın döneminde futbol şube sorumlusu olarak çalışan Burak Elmas, Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren’in de damadıdır. Yelda Süren ile olan evliliğinden bir oğlu bir de kızı bulunan Burak Elmas, ünlü iş insanı Sezgin Elmas’ın oğludur.

BURAK ELMAS'IN EKİBİNDE KİMLER VAR?

Galatasaray'da başkan adayı olduğunu açıklayan Burak Elmas'ın yönetim listesi şu şekilde;

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

BURAK ELMAS'IN GALATASARAY'DAKİ İLK GÖREVİ NEDİR?

Galatasaray Kulübündeki ilk görevini 1997 senesinde, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak alan Burak Elmas, 1998, 2000 ve 2002 tarihlerinde 3 dönem yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. Burak Elmas, 2018 yılında da Galatasaray Sportif AŞ'de görev aldı.

GALATASARAY'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM?

Galatasaray başkanlık seçimleri sonrası seçilen yeni başkanı Burak Elmas, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir duyuru ile Teknik Direktör Fatih Terim ile görüştüklerini ve yarın sabah takımın başında Florya'da idmanlara başlayacağını sözlerine ekledi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas yapmış olduğu açıklamada, 'Hocamızla görüştük, yarın sabah takımının başında, evimiz Florya'da idmanlara başlayacak. Galatasaray'ın teknik direktörü Galatasaraylı Fatih Terim'dir. Mazbata, mukavele ve seremoni ile kaybedecek 1 dakikamız bile yok. Yapacak çok işimiz var ve BirlikteÇokŞeyBaşaracağız' etiketi ile birlikte ifadelerini kullandı.

Elmas'ın paylaşımının ardından Galatasaray resmi sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapıldı. Paylaşım içerisinde 'Efsanemiz Fatih Terim yarın Florya'da!' sözleri kullanıldı.

BURAK ELMAS'IN GALATASARAY BAŞKANLIĞI VAATLERİ NELER?

Burak Elmas, 19 Haziran 2021 tarihi itibari ile Galatasaray başkanı oldu. Burak Elmas'ın vaatleri ise şu şekilde:

140 milyon dolarlık sponsor desteği. Stat isim hakkı da dahil.

Florya arazisinin yeni imar planı ile değerlendirilmesi.

Global spor kulüpleri arasında dijital alanda lider olmak.

Finansmanı hazır Kemerburgaz tesislerini 26 ayda tamamlamak.

Basketbolda Euroleague katılım, 11 bin kapasiteli salon yapılacak.

Teknik Direktör Fatih Terim olacak.

Hesap sorulabilir yönetim anlayışı için ilk 100 gün planı paylaşmak.

Tevfik Fikret Spor ve Yaşam Merkezi ile basketbol takımına ek gelir sağlamak.

25 milyon dolardan fazla dijitalden gelir hedefi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal