Joe Biden'dan yazılı açıklama geldi! Sabırsızlıkla bekliyorum!

ABD Başkanı Joe Biden; İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma isteği ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmaları savunma güvenliğine katkı sağlayacağını dile getirdi.

19.05.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-14:24) Joe Biden'dan yazılı açıklama geldi! Sabırsızlıkla bekliyorum!

Finlandiya ve İsveç'in başvurusunu memnuniyetle ve sabırsızlıkla karşıladığını, iki ülkenin NATO'ya katılımının savunma iş birliğinin artmasına katkı sağlayacağını belirten Biden, "Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurusunu güçlü şekilde destekliyoruz ve memnuniyetle karşılıyoruz. ABD Kongresi ve NATO müttefiklerimizle Finlandiya ve İsveç'i tarihin en güçlü savunma ittifakına hızlı şekilde dahil etmek için çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." diye konuştu.

NATO üyelikleri değerlendirilirken

NATO'nun 5. maddesine bağlılıklarının güçlü olduğunun altını çizen Biden, söz konusu iki ülkenin katılımının NATO'yu daha da güçlü kılacağına işaret ederek, "NATO üyelikleri değerlendirilirken ABD; Finlandiya ve İsveç ile ortak güvenliğimize tehditlere karşı güçlü durulması ve saldırıların geri püskürtülmesi konusunda çalışmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Joe Biden

Fikir alışverişinde bulunacaklar

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile yarın Washington'da bir araya geleceğini belirten Biden, görüşmelerde iki ülkenin NATO başvurusu ve Avrupa'nın güvenliği konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin endişelerinin giderilebileceğinden eminiz

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise; Türkiye'nin güvenlik endişelerinin karşılanabileceğini belirterek; "Finlandiya ve İsveç'in etkili bir NATO üyeliği elde edeceğinden ve Türkiye'nin endişelerinin giderilebileceğinden eminiz" diye konuştu.


Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal