JGK personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2024 Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan 438 subay ile 2 bin 490 astsubay alımı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Başvuru tarihlerini ve şartlarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki JGK personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2024 Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı şartları neler? İşte konu hakkında merak edilenler…

29.12.2023-12:51 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-12:51)

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan personel alımına dair ilan Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlana göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesinde görevlendirilmek üzere 438 subay ile 2 bin 490 astsubay alımı yapılacak. Peki JGK personel alımı başvuruları başladı mı, Ne Zaman başlayacak? 2024 Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı şartları neler? 

JGK personel alımı başvuruları başladı mı?

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı an itibariyle devam ediyor. Başvuru işlemleri 14 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek.

Jandarma Genel Komutanlığı

JGK personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvuruları kurumun internet sitesi üzerinden yapılacak.

2024 Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının subay ihtiyacına yönelik 438 askeri personel alınacak. Yapılan açıklamada astsubay ihtiyacına yönelik de 2 bin 490 askeri personel alınacağı aktarıldı. 438 askeri personelin 25'i muvazzaf, 383'ü sözleşmeli jandarma subayı (erkek/kadın), 30'u sözleşmeli sahil güvenlik subayı (erkek/kadın) olacak. astsubay ihtiyacına yönelik alınacak olan personellerden ise 12'si muvazzaf, 2 bin 368'i sözleşmeli jandarma astsubayı (erkek/kadın), 110'u sözleşmeli sahil güvenlik astsubayı (erkek/kadın) olacak.

Başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgiler kurumun internet sitesindeki başvuru kılavuzunda yer alacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal