Japonya'da Kovid-19’un Yeni Bir Türü Ortaya Çıktı

Japonya'nın başkenti olan Tokyo'da 4 kişide koronavirüsün yeni bir türü tespit edildi. Haneda Havalimanı'nda karantina altına alınan 4 yolcunun Brezilya çıkışlı olduğu belirtildi.

11.01.2021-18:03 - (Son Güncelleme: 11.01.2021-17:51) Japonya'da Kovid-19’un Yeni Bir Türü Ortaya Çıktı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış hali tüm dünyada hızla yayılırken, Japonya'da da virüsün farklı bir türü ortaya çıktı.

Japonya'nın başkenti olan Tokyo’daki Haneda Havalimanı'nda, Brezilya çıkışlı 4 yolcuda koronavirüsün farklı bir türü görüldü.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Brezilya’nın Amazonas eyaletinden gelerek 2 Ocak tarihinde Haneda Havalimanı'na iniş yapan yolcuların alındıkları karantina sonrası testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Karantinada olan 4 kişiden 40’lı yaşlardaki kişinin nefes almakta güçlük çektiği, 30’lu yaşlardaki bir kadının boğaz ve baş ağrısı yaşadığı, genç bir erkeğin de ateşinin yükseldiği belirtildi.

KOVİD-19’un YENİ BİR TÜRÜ TESPİT EDİLDİ

Yolcuların numunelerini inceleme altına alan Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID), Kovid-19’un yeni türünün tespit edildiğini açıkladı.

CİDDİ SEMPTOMLAR GÖSTERİYOR VE DAHA BULAŞICI

Yapılan açıklamada bu türün ‘ciddi semptomlar gösterdiği veya daha bulaşıcı olduğu’ yönünde kanıt bulunamadığı belirtildi.

İNGİLTERE'DEKİ İLE BENZERLİK GÖSTERİYOR

NIID Başkanı Wakita Takaji da keşfedilen yeni türün, daha önce İngiltere ve Güney Afrika’da tespit edilen varyant ile benzerlik gösterdiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal