Japonya Yayın Kurumu NHK'nin İstanbul Bürosu Açıldı

Japonya Kamu Yayın Kuruluşu NHK 31. uluslararası ofisini İstanbul'da açtı. Açılışa Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de katıldı.

14.12.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-11:59) Japonya Yayın Kurumu NHK'nin İstanbul Bürosu Açıldı

Japonya Kamu Yayın Kurumu'nun (NHK) İstanbul Ofisi açıldı. Açılış kapsamında bir de resepsiyon verildi.

Etkinliğe, aynı zamanda Asya Pasifik Yayın Birliği Başkanlığı görevini icra eden, NHK Genel Müdürü Ryoichi Ueda, Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de katıldı.

Törende konuşan NHK Genel Müdürü Ryoichi Ueda, NHK'nin 31. ofisinin İstanbul'da kurulmasının Türkiye'nin uluslararası toplumlar arasındaki yükselişinden dolayı olduğunu söyledi.

Ueda, İbrahim Eren ile birlikte ABU'da oldukça yakın çalıştıklarını anlattı. NHK'nin İstanbul ofisinin açılmasının ardından Japon ve Türk halklarının da birbirini daha iyi tanıma fırsatı bulacağını ifade etti. Konuşmasını ise, Türkçe olarak sonlandırdı.

İbrahim Eren de, Asya Pasifik Yayın Birliği'nde UEDA ile birlikte çalıştıklarını hatırlattı. NHK'nin çalışmalarına TRT olarak destek vereceklerinin altını çizdi.

Eren, "Hem TRT Genel Müdürü hem ABU Başkan Yardımcısı olarak TRT olarak NHK'nin Türkiye'deki çalışmalarına destek olmak için elimizden geleni yapacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Asya'nın iki ucunda yaşayan bu iki dostluğun bu açılış ile birlikte birbirine daha çok yaklaşacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

İbrahim Eren, NHK'nin İstanbul ofisinin Türkiye Japonya dostluğuna katkı sağlayacağını söyledi. Ofisin çalışanlarına ise Japonca bir mesajla başarılar diledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal