Japonya İşçi Alınmayacak Ülkeler Listesinden Türkiye'yi Çıkardı

Türk Dışişleri Bakanlığı, "Japonya'da yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarılmasından memnuniyet duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

01.04.2019-17:48 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-17:38) Japonya İşçi Alınmayacak Ülkeler Listesinden Türkiye'yi Çıkardı

Japonya’nın yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarıldığını bildirmesi üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, "Japonya'da 1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe giren yabancıların oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa çerçevesinde, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarılmasından memnuniyet duyuyoruz. Verilen bu kararın tarihi ve köklü bağlara sahip olduğumuz Japonya ile aramızdaki dostane ilişkilerin ruhuna uygun olduğunu düşünüyoruz." sözleri iletildi.

LİSTEDE TÜKİYE DE VARDI

Japonya hükümetinin Ocak ayında yayımladığı, yabancı işçi alınmayacak olan ülkelerin listelendiği bildiride Türkiye de bulunuyordu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaklaşık 350 bin yabancı işçi alacak olan ülkede verilen bu kararın "hayal kırıklığına yol açtığı" değerlendirmesini yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal