İstanbul'da Yaşam Koçluğu Eğitimi Alan Kadın, Eğitmenin Tacizine Uğradı

İstanbul'da meydana gelen olayda, yaşam koçluğu dersi alan bir kadın özel bir akademide ders almaya başladı. Eğitim sırasında hipnoz olan kadın eğitmenin tacizine maruz kaldı. Kadının şikayeti üzerine eğitmene 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

11.06.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-14:44) İstanbul'da Yaşam Koçluğu Eğitimi Alan Kadın, Eğitmenin Tacizine Uğradı

Olay, İstanbul Şişli'de meydana geldi. Gizem Y., 2018'in Mayıs ayında yaşam koçluğu eğitimi almak için Şişli'de bulunan özel bir eğitim kurumu ile iletişime geçti. Form dolduran kadın daha sonra akademinin sahibi olan Metin Ç. ile tanıştı. Akademide eğitim almaya başlayan kadın, bir süre Metin Ç. eğitmenliğinde ders aldı. Bir gün özel seans alan Gizem Y., seans uygulaması için eğitimcinin odasına girdi ve bir süre oturduktan sonra seansa başladı. 

Eğitim sırasında eğitmen, Gizem Y.'den kanepeye uzanmasını ve iyi hissettiği bir anı düşünmesini istedi. Gizem Y., bir süre sonra kendisine sorulan sorulara cevap verememeye başladı ve yarı hipnoz bir vaziyete girdi. Eğitmen ise bu sırada Gizem Y.'ye cinsel saldırıda bulundu. Gizem Y., hipnozdan uyanırken, eğitmen odadan kaçarak uzaklaştı. Olayı savcılığa bildiren Gizem K., eğitmenden şikayetçi oldu. 

"AVUKAT OLDUĞUNU BEYAN EDEN BİR KİŞİ BENİ TEHDİT ETTİ"

Bu gelişmenin ardından savcılık eğitmen Metin Ç.'nin ifadesine başvurdu. Metin Ç. ifadesinde, eğitim sürecinde Gizem Y. ile olan samimiyetlerinin ileri boyuta taşındığını söyledi ve müşteki ile ofis içerisinde hiçbir şekilde yalnız kalmadıklarını, olay günü müştekiye özel seans uygulamadığını, odada iken yalnız olmadıklarını, odanın kapısının açık olduğunu, sonrasında ofisten çıktıklarını ifade etti. Eğitmen Metin Ç, "Gizem eğitime devam etmek istemedi. Parasını geri istedi. Kabul etmeyince de Gizem'in avukatı olduğunu beyan eden bir kişi aradı ve 'Gizem ile anlaşmazsan başın belaya girecek' diye tehdit etti." dedi.

Savcılık ise Gizem Y.'nin beyanlarını yalandan uzak ve inandırıcı buldu. Eğitmen Metin Ç. hakkında, 'Basit Cinsel Saldırı', 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' suçlarından dava açıldı. Metin Ç.'nin 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal