İstanbul'da Sağanak Yağış Trafiğe Neden Oldu

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağış trafiği etkiledi. Trafik yoğunluğu rekor seviyeye ulaştı.

21.05.2021-14:08 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-15:05) İstanbul'da Sağanak Yağış Trafiğe Neden Oldu

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağışlı ve yağmurlu hava etkisini gösterdi. Günün öğlen saatlerinde yağmur etkisini sürdürmeye devam ederken İstanbul trafiğini olumsuz etkiledi. İşe giden vatandaşların yola çıkmasıyla E-5 üzerinde araçlar hareketliliğe neden oldu. Ataşehir, Kadıköy yönünde yağmurunda etkisiyle zeminin kayganlaşmasıyla uzun araç kuyrukları oluştu. Zaman zaman duran araç trafiğinde E-5 üzerinde yoğun trafik meydana geldi. İşe gitmek için toplu taşıma kullanan vatandaşlar ise üst geçitlerde yoğunluk oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu saat 12.30 sıralarında yüzde 76'lara ulaşarak rekor yükseliş gösterdi.


İSTANBUL İÇİN 'SARI' UYARI

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji tarafından İstanbul için şiddetli yağmur uyarısı yapılmıştı. İstanbul için 'Sarı' uyarıda bulunan Meteoroloji'nin açıklamalarının ardından bu sabah saatlerinde etkili sağanak yağmur kendini gösterdi.

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

'BÖLGESEL OLARAK DOLU YAĞIŞI BEKLENİYOR'

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise dolu yağışı ile ilgili soruya 'Evet, İstanbul'a bugün bölgesel olarak dolu yağabilir.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal