İstanbul'da Oy Pusulaları Torbalara Konuldu

İstanbul yarın sandık başına gidecek. İlçelerde tüm hazırlıklar tamamlanırken, pusulalar da torbalara konuldu.

22.06.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-11:43)

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanması ile alakalaı kararının sonrasında tekrarlanmasına karar verilen seçim için hazırlıklar sona erdi.

İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yarın tekrar sandık başına gidecek.

Yarın gerçekleştirilecek seçimde, seçmene yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulası verilecek. Birleşik oy pusulalarının basımında 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen seçim için uygulanan esaslar aynen uygulanacak.

SON HAZIRLIKLAR

İstanbul’daki 39 ilçede olduğu gibi Avcılar’daki İlçe Seçim Kurulu’nda da yarın gerçekleştirilecek seçim için son hazırlıklar gün boyu devam etti. Dün akşam sona eren oy pusulalarının torbalara konulma işleminin sonrasında bugün bu torbaların mühürlenmesine başlandı. Seçim kurulunun olduğu binada polis tedbir alırken, oy torbalarının taşınacağı yürüyüş güzergahı Avcılar Emniyet Müdürlüğü tarafından polis bariyerleri ile çevrelendi. Bu güzergahta ayrıca güvenlik kameraları da yerleştirildi.

Seçimler için güncelleştirilmiş ve kesinleşmiş sandık seçmen listeleri yeni bir güncelleştirme olmadan bu seçimlerde de kullanılacak. Yarın gerçekleştirilecek seçim için tek sandıkta oy verilecek. Listelerde hata sebebiyle kalan ölü ve kısıtlı seçmenlerin ismini yanına oy kullanamayacağına dair şerh düşülecek. Bu seçim tekrarlama seçimi niteliğinde olduğu için 23 Haziran'da 18 yaşını dolduranlar oy veremeyecek. Açıklamaya göre, 31 Mart'ta askerde olup 23 Haziran'a dek terhis olanlar da seçmen listesinde olmadığı için oy kullanamayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal