İstanbul'da Maske Satışları Başladı! İşte Detaylar

Maskelerin yeniden satışına başlanacağı açıklanırken, İstanbul'da mask satışları bugün başladı. Uygulamayla ilgili detaylar haberimizde...

08.05.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-13:14) İstanbul'da Maske Satışları Başladı! İşte Detaylar

Coronavirüsle mücadele kapsamında satışı yasaklanan maskeler, alınan yeni karar kapsamında tekrar satışa başlandı. İstanbul'da satışına başlanan maskelerle ilgili olarak vatandaşlar detayları merak etti. 

İstanbul'dan sonra diğer büyükşehirlerde satışına başlanacak olan cerrahi maskeler için tavan fiyat 1 lira olarak belirlendi. 1 lirayı geçen maske ücretleri ise fahiş fiyat olarak değerlendirilecek.

Maskelerin satılacağı yerler ise; marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformları olarak belirlendi. Maskelerin ilk etapta 50'lik paket olarak satılacağı belirtilirken, daha sonra 10'lu paketlerin de satışına başlanacak.

Maskenin öneminde dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal