İstanbul'da Elektrikli Vapur Dönemi Başlayacak

İstanbul'da boğazı’nda yolcu taşımacılığı yapan feribot ve vapurlarda elektrikli dönem başlıyor. Deniz kirliliğini düşürülmesi ve daha düşük maliyetli olması sebebiyle hizmet verecek elektrikli tekneler için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca boğaz seferlerinde 24 saat kesintisiz hizmet verilecek.

29.01.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-16:20) İstanbul'da Elektrikli Vapur Dönemi Başlayacak

İstanbul’da çevre kirliliğini azaltmak ve enerji tasarrufu kapsamında elektrikli vapurlar kullanılması planlanıyor. Konuyla ilgili çalışmalar ise başladı.

İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş tarafından yapılan açıklamaya göre elektrikli tekne için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla birlikte çalışmalar yürütülüyor. Elektrikli tekne için kağıt üstünde projelendirme, hatların analizi, fizibilite çalışmaları yapılıyor. Elektrikli tekneler sayesinde hem boğaz daha az kirlenmesi hem de yakıt maliyetinin ciddi oranda azaltılması hedefleniyor.

Avrupa’da da feribot taşımacılığında elektrikli araçlaraç geçiş hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Norveç, İspanya ve İsveç'te önümüzdeki yıllarda filonun tamamının elektrikli feribottan oluşması planlanıyor. Elektrikli feribotlar, emisyon miktarını yüzde 95 oranında azaltıyor, maliyetleri de yüzde 80 oranında düşürüyor.

Boğazda 24 Saat Ulaşım Yapılacak

İstanbul’da günün 24 saati adalar arası vapur seferi gerçekleştiriliyor. Yakın zamanda boğaz hatlarında da 24 saat ulaşım yapılması için çalışmalar yapılıyor. Boğazda 24 saat ulaşım için Meclis kararı bekleniyor. İstanbul’da metro ve metrobüsler 24 saat hizmet veriyor. Vapurların da 24 saate çıkması ile birlikte kesintisiz ulaşımda bir adım daha ileri gidilmiş olacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal