İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Açıkladı! Megakentte Kaç Kişi Aşı Oldu?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'da birinci doz aşı, bu saat itibarıyla Sağlık Müdürümüzün bana verdiği rakam, 4,5 milyonu geçti. Toplamda 6 milyon 800 bin rakamına ulaşmış vaziyetteyiz" açıklamasında bulundu.

18.06.2021-13:07 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-13:40) İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Açıkladı! Megakentte Kaç Kişi Aşı Oldu?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Binası'na giderek İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin, burada gerçekleştirdiği aşılama faaliyetlerini değerlendirdi.

Aşılama faaliyetlerinde görev üstlenen sağlık personellerine çikolata verip, çiçek takdim eden Ali Yerlikaya, sağlık çalışanlarına aşılama faaliyetlerindeki gayretleri için teşekkür etti. Vali Ali Yerlikaya, incelemenin akabinde basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, Kapalıçarşı'da hemen hemen 40 bin personelinin olduğunu dile getirdi.

Kapalıçarşı'nın, İstanbul'da turistlerin en sık uğrak noktası olduğunu dile getiren Ali Yerlikaya, bugün çarşıda özel bir gün olduğunu söyledi. İstanbul ile Türkiye'de koronavirüs aşısı ile alakalı oldukça yoğun, tarihi bir aşılama çalışması olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, bugün itibariyle 35 yaş ve üzeri vatandaşların aşılananların yapılmaya başlandığını, aşılama faaliyetlerinde bütün kamu ve özel hastanelerin, üniversiteler ile Aile Sağlığı Merkezlerinin görev üstlendiğini belirtti.

İSTANBUL'DA AŞILAMADA SON DURUM

İstanbul'da aşılamaya ilgili son verileri paylaşan Vali Ali Yerlikaya şu açıklamada bulundu:

"Aşı, Kovid-19 salgınıyla mücadelede en büyük gücümüz. İstanbul'da birinci doz aşı, bu saat itibarıyla Sağlık Müdürümüzün bana verdiği rakam 4,5 milyonu geçti. 2 milyon 300 bin noktasına gelen ikinci doz aşı var. Toplamda 6 milyon 800 bin rakamına ulaşmış vaziyetteyiz. Bir yenilik daha, 'Ben bugün aşı olabilir miyim?' randevu istediğiniz zaman gün içinde aşıya erişebileceksiniz. Kendimize bu şekilde güveniyoruz ve sistemimizi arkadaşlarımız ona göre dizayn ettiler. Bakın 500 bin randevu açacak düzeye geldik şu anda, dile kolay yarım milyon. Bunun adımlarını da 3-4 günden beri veriyoruz. Bugün hedefimiz, inşallah 400 bin rakamına belki yaklaşacağız, belki aşacağız." 

"39 İLÇEMİZDE BUGÜN 1 MİLYON 300 BİN BÜYÜĞÜMÜZÜN AŞILAMA ORANI YÜZDE 87 OLDU"

Yerlikaya, 35 yaş üzerine aşılamanın açtığı hedef nüfusun dokuz milyon olduğunun altını çizerek, "Bu performansla gidersek sizlerin teveccühü, heyecanı ve bizim de sizleri bir an önce aşılamayla ilgili heyecanımız el birliği yaptığı zaman göreceksiniz, biz 2-3 hafta içerisinde bu hedef rakama çok rahat bir şekilde ulaşacağız, buna inanıyorum. İstanbul olarak aşıya göstermiş olduğunuz yoğun teveccüh bizleri son derece memnun ediyor. 39 ilçemizde bugün 1 milyon 300 bin büyüğümüzün aşılama oranı yüzde 87 oldu, bunu başardılar. Temennimiz o ki 65 yaş üzerindeki büyüklerimizde başardığımız gibi 35 yaş üstü ve Bakanlığımız zamanı geldiğinde onu da açıklayacak, 18 yaş ve üstünde inşallah daha büyük oranı birlikte başaracağız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal