İsrailli büyükelçiden acımasız sözler: Cami ve okullar yıkılmalı

İsrail'in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely, Gazze'deki tünellerin ve onlara bağlantısı olan üst yapı unsurlarının yok edilmesini keskin bir dille vurguladı. İşte detaylar...

05.01.2024-10:13 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:51) İsrailli büyükelçiden acımasız sözler: Cami ve okullar yıkılmalı

7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin savaşı, İsrail’in kanlı işgaliyle sürüyor. Aralık ayının başında insani ara verilse de İsrail, Filistin’deki masumları öldürmeye devam ediyor. İsrail’in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely, üst yapıların yok edilmesi gerektiğini ve cami ve okullarda buna dahil olduğunu dile getirdi.

“Bu bizim ifade özgürlüğümüzün bir parçası”

Daha önce yaptığı iki devletli çözümü reddeden açıklamalarına yönelik soruya cevap veren Hotovely, iki devletli çözümü istemeyen tarafın her türlü planı reddeden Filistin olduğunu, Filistin'in topraklarında hiçbir suretle Yahudi istemediğini öne sürdü. Hotovely "İsrail sisteminde ilginç bir şey var, bakanlar istediğini söyleyebilir. Bu bizim ifade özgürlüğümüzün bir parçası. Ancak şu dönemde politikalar savaş kabinesi tarafından yapılıyor" dedi.

Hotovely

Filistin’in eğitimine Nazi benzetmesi yaptı

Birleşmiş Milletler kontrolündeki okullar da dahil Filistin okullarında verilen eğitimle ilgili "Nazi ideolojisi" nitelemesi yapan Hotovely "Gazze'nin bir yer altı tünel şehrine sahip olduğunu ve bu tünel şehrine ulaşmak için o bölgelerin yok edilmesi gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Gazze'ye girdikten sonra dünyaya gösterdiğimiz şeylerden biri de İran, Katar ve uluslararası toplumun büyük cömertliği sayesinde Hamas'ın inşa ettiği tüneller ve metro şehridir. Her şey bu korkunç terör şehrine dönüştü. Fark ettiğimiz şeylerden biri de her okulun, caminin, her iki evden birinin tünellere ve mühimmata erişiminin olduğudur" cevabını verdi.

Tokyo örneğini verdi

Sunucu Dale'in, İsrail iddialarına göre tünelleri yok etmek için tüm Gazze'nin yok edilmesi gerektiğini ve bu durumun büyük bir insani krize yol açacağını belirtmesi üzerine Hotovel, "Tokyo" örneği verdi. Tokyo'nun İkinci Dünya Savaşı'nda büyük oranda yıkıldığını ve yüz binlerce insanın Amerikan hava saldırılarında öldürüldüğünü kaydeden Hotovely, "Amerikan işgali ve eğitim sistemindeki değişiklikle Tokyo ve Japonya, teknolojisine herkesin hayran olduğu büyük bir devlet haline geldi. Sorun, yıkım ve binaların yok olması değil" yorumunu yaptı.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal