İsrail basını açıkladı: Gazze Şeridi’nde savaşın üçüncü aşamasına geçildi

İsrail devlet televizyonu, Gazze’ye yönelik saldırıların boyutu hakkında bilgi verdi. Birlikler sınıra çekilecek mi?

04.01.2024-17:08 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:48) İsrail basını açıkladı: Gazze Şeridi’nde savaşın üçüncü aşamasına geçildi

7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdüren İsrail Ordusu, bazı bölgelerde ‘daha küçük güçlerle’ savaşın üçüncü aşamasına geçtiğine dair bilgi aktardı. İsrail devlet televizyonu KAN'da konuyla alakalı habere yer verildi. KAN’ın yayınladığı habere göre, Gazze Şeridi’nin doğusundaki Ed-Derac ve Et-Tuffah bölgelerindeki yoğun askeri faaliyetlerin yedi güne kadar sona ereceği öngörüldü.

Üçüncü aşama nedir?

Gazze Şeridi'ndeki İsrail güçlerinin azaldığına dikkat çeken İsrail ordu radyosu, üçüncü aşamaya geçildiğine dikkat çekti. Üçüncü aşama; yoğundan sınırlı bombardımana geçilmesini, Gazze içerisindeki birliklerinin büyük bir kısmının sınıra çekilmesini gerektiriyor.

İsrail ordusu resmi olarak üçüncü aşamaya geçildiğine dair henüz bir açıklama yapmadı. Diğer yandan İsrail güçlerinin azalması da dahil olmak üzere İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki faaliyetleri göze alındığında, üçüncü aşamanın başladığı ifade ediliyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal