Japonya’daki uçak kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kalkış izni verilmemiş

Japonya’da yaşanan uçak kazasıyla ilgili şok bir detay ortaya çıktı. Dün yayınlanan resmi trafik kontrol iletişim metnine göre, Japon sahil güvenlik uçağına kalkış izni verilmemiş. İşte ayrıntılar…

04.01.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-18:13)

Tokyo’nun Haneda Uluslararası Havalimanı’nda bir yolcu uçağıyla çarpışan Japon sahil güvenlik uçağının sadece yalnızca "bekleme noktasına taksi yapma" talimatı aldığı ve uçağa kalkış izninin verilmediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Haneda Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleşen uçak kazasında yetkililerin hızlı hareket etmesi sayesinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Havalimanında sahil güvenlik uçağıyla çarpışan yolcu uçağındaki 379 kişinin saniyeler içinde uçaktan tahliye edildiği bildirilmişti. Olayla ilgili soruşturma sürerken önemli ve bir o kadar şok eden bir gelişme yaşandı.

Japonya Kaza

Kalkış onayı almaması kazayı doğurdu

TRT Haber'in CNN International'a dayandırdığı habere göre; Dün Japon yetkililer tarafından paylaşılan resmi hava trafik kontrol iletişim metnine göre kazaya karışan Japon sahil güvenlik uçağına kalkış izni verilmediği, sadece bekleme noktasında fazla kalmaması talimatının verildiği öğrenildi.

Daha sonraki bir gelişmede, kamuya açık kayıtların, pilotların piste hatalı bir şekilde taksi yapmasını engellemek için tasarlanan hizmet dışı uyarı ışıklarının, kazada başka bir faktör olabileceğini öne sürdüğü ortaya çıktı.

Transkripsiyona göre hava trafik kontrolü, JAL yolcu uçağına yerel saatle 17:43:26'da 34R pistine iniş izni verdi.

Bununla birlikte, transkript sahil güvenlik uçağı için açık bir kalkış onayı göstermiyor, bunun yerine saat 17:45:11'de "bekleme noktasına taksi yapması" gerektiğini söylüyor.

Havaalanı gözetim videosundaki zaman damgasına göre, yaklaşık iki dakika sonra JAL uçağı pistte sahil güvenlik uçağıyla çarpıştı.

Japonya Ulaştırma Bakanı Tetsuo Saito, yaşanan olay hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini ve sonraki aşamada pilot ile uçuş kontrol kulesinde nasıl bir konuşma gerçekleştiğinin öğrenilmesi adına ses kayıtlarının kontrol edileceğini duyurdu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal