İsrail’den skandal uyarı: Aralarında Türkiye de var

İsrail vatandaşlarını aralarında ülkemizin de bulunduğu Orta Doğu, Arap ve İslam ülkelerine seyahat etmemeleri konusunda uyardı. İsrail 7 Ekim’den bu yana süren savaş nedeniyle vatandaşlarına bundan önce de seyahat uyarısında bulunmuştu.

21.10.2023-13:22 - (Son Güncelleme: 21.10.2023-16:38) İsrail’den skandal uyarı: Aralarında Türkiye de var

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, İsrail-Filistin çatışmaları nedeniyle "son günlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail karşıtı protestolarda ciddi artış tespit edildiği’’ konusu işaret edilerek, İsrail halkına yönelik seyahat uyarılarının sıklaştığı kaydedilirken, "bir sonraki duyuruya kadar, Türkiye, Mısır (Sina dahil), Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas dahil olmak üzere tüm Orta Doğu/Arap ülkelerinde kalmaktan kaçınılması" tavsiye edildi.

Ayrıca, Malezya, Bangladeş, Endonezya gibi seyahat uyarısı olan Müslüman ülkelere ve Maldivler gibi seyahat uyarısı yapılmayan Müslüman ülkelere de gidilmemesi istendi.

Açıklama kapsamında, Mısır (Sina dahil) ve Ürdün'e yönelik seyahat uyarılarının "yüksek tehdit" anlamına gelen 4. seviyeye (yüksek tehdit) yükseltildiği, İsraillilerden ‘’bu ülkelere gitmemeleri ve bu ülkelerde kalanların bölgelerini mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri’’ istendi. 

İsrail

Fas'a yönelik seyahat uyarısının ise 3. seviyeye çıkarılıp, bu ülkeye yönelik zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılmasını tavsiye ettikleri bildirildi. 

Açıklamanın devamında, "dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail ve Yahudi sembollerine karşı düşmanlık ve şiddet gösterilerinin yanı sıra İsraillilere ve Yahudilere zarar verme çağrısında bulunan küresel cihat unsurlarının söylemlerinde artış görüldüğü" ifadeleri yer aldı.


İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışması nedeniyle vatandaşlarına bundan önce de seyahat uyarışlarında bulunmuştu.



Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal