İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Hamas'a sert tepki: Esir takası yapılmayacak!

Netanyahu, Hamas'ın teslim olma şartlarını reddetmesi üzerine, 110 esiri geri getirdiklerini ve tamamını geri getirmeye kararlı olduklarını açıkladı.

22.01.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-10:15) İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Hamas'a sert tepki: Esir takası yapılmayacak!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hamas'ın savaşın sona ermesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den ayrılması taleplerini reddetmeleri durumunda, askerlerin ölümlerinin anlamsız olacağını ve vatandaşların güvenliğinin riske gireceğini savundu.

Başbakan Netanyahu, "Savaşı tüm cephe ve sektörde sürdürüyoruz. Hiçbir teröriste dokunulmazlık vermiyoruz. Ne Gazze’de ne Lübnan’da ne Suriye’de ne de başka bir yerde. Kim bize zarar vermeye çalışırsa ona zarar veririz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Esir takası gerçekleşti

Ortadoğu'da gerginliğin devam ettiği bir dönemde, İsrail ve Hamas arasında gerçekleşen insani ara, esir takası ile sonuçlandı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle 7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda çok sayıda İsrailli esir almıştı.

Gazze'deki çatışmaların ardından, 24 Kasım 2023'te başlayan ve 3 gün süre uzatılan insani ara sürecinde taraflar, esir takası için anlaşmaya vardı. Bu çerçevede, 81 İsrailli esir ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal