ABD’deki başkanlık yarışında sürpriz gelişme: Ron DeSantis adaylıktan çekildiğini duyurdu

ABD’de Kasım 2024’te yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Florida Valisi Ron DeSantis, seçim öncesinde adaylıktan çekildiğini duyurdu.

22.01.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:37)

ABD başkanlık seçimlerinde yarışacak olan Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, Sosyal Medya hesabından yaptığı videolu açıklamada adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Trump’ın Biden’dan üstünlüğü olduğu açık

Donald Trump’a bir şans daha vermek amacıyla başkanlık adaylığından çekildiğini belirten DeSantis, "Donald Trump'la Kovid-19 salgını ve Antony Fauci'yi seçmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak, Trump'ın mevcut başkan Joe Biden'den üstün olduğu açık." diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti yeni adayını belirleyecek

AA’da yer verilen habere göre; DeSantis, Cumhuriyetçi adayı destekleme sözünü yerine getireceğini açıkladı ve başkanlık seçimlerinde başarılı olma ihtimalini düşünmediği için aday adaylığından çekildiğini belirtti. Oy verenlerin zamanını ve kaynaklarını daha fazla almamak adına bu kararı aldığını belirten DeSantis, ABD'deki bir sonraki ön seçimlerin 23 Ocak'ta New Hampshire eyaletinde gerçekleşeceğini ve ön seçim sürecinin 8 Haziran'a kadar devam edeceğini ifade etti. 

Ron DeSantis

Temmuz ve ağustos aylarındaki parti kongrelerinde Demokrat ve Cumhuriyetçi Partiler, resmi başkanlık adaylarını belirleyecek ve 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde kazanan aday, 20 Ocak 2025'te göreve başlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal