İran'dan Gelen 18 Türk Gözlem Altında

İran'da yayılan coronavirüs nedeniyle sınır kapılarında üst düzey önlemler alındı. Van'da bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'de bulunan İranlılar ülkelerine dönmeye, İran'da bulunan Türkler de yurda giriş yapmaya başladı. 18 Türk gözlem altında tutuluyor.

02.03.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-17:45) İran'dan Gelen 18 Türk Gözlem Altında

Çin'in Vuhan şehrinden yayılan coronavirüs salgını, Çin'den sonra en çok İran ve İtalya'da etkili oldu. Türkiye kapı komşusu İran ile sınır kapılarını kapatırken, ülkedeki Türk vatandaşları güvenli bir şekilde Türkiye'ye alıyor.  Van'da bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'de bulunan İranlılar ülkelerine dönmeye, İran'da bulunan Türkler de yurda giriş yapmaya başladı. Şu ana kadar sınırdan giriş yapan 18 Türk, sahra hastanelerinde gözlem altında tutuluyor.

60 kişi kapasiteli sahra hastanesinde 30'un üzerinde sağlık personeli görev yapıyor. Ülkeye dönmek isteyen Türk vatandaşlarına hizmet vermek amacıyla kurulan sahra hastanesinde, Kum ve Meşhed kentlerinde kalanlar ile hastalık belirtisi taşıyanlar, 14 gün gözlem altında tutulacak.

Öte yandan Türkiye'deki İran vatandaşlarının ülkelerine gidişleri de devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal