İran'daki Fırtına Ve Şiddetli Yağışlarda Can Kaybı 24'e Çıktı

İran'ın büyük bir bölümünde etkisini gösteren fırtına ve şiddetli yağış sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 24'e, yaralıların sayısı 55'e çıktı

23.05.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:57)

İran Acil Durum Merkezi Sözcüsü Mücteba Halidi açıklama yaparak, Erdebil, Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, Zencan, Rezevi Horasan, Güney Horasan, Çaharmahal-Bahtiyari, İsfahan, Kirmanşah, Kürdistan, Fars, Huzistan, Kirman, Loristan, Merkezi, Kohgiluye-Buyer Ahmed ve Gilan bölgelerinde 8 Mayıs'tan beri etkisini gösteren fırtına ve şiddetli yağışlar sebebiyle 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Halidi, bu kişilerden 4'ünün sel sularına kapılarak, 20'sinin ise yıldırım çarpması neticesinde öldüğünü belirtti. 

YARDIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR  

İran Kızılayı Arama ve Kurtarma Teşkilatı Başkanı Murtaza Selimi de olumsuz hava koşullarından etkilenen 83 kent ve köye yardım ulaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Selimi, "Çalışmalar doğrultusunda şimdiye kadar 2 bin 50 kişiye yardım edildi." ifadesinde bulundu.

İran'da 17 Mart'ta başlayan ve yaklaşık bir aydır devam eden şiddetli yağışlarda da 78 kişi yaşamını yitirmiş yaklaşık bin kişi de yaralanmıştı.

İran'daki selzedelere yardım eden Türk Kızılay ekibi, İran Kızılayı ile ortak organizasyonlarla afet bölgelerine 5 tır insani yardım malzemesi göndermişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal