İran'da Mutasyonlu Virüs Alarmı!

İngiltere'den dünyaya yayılan mutasyonlu virüsün İran'da yayılması üzerine İran yönetimi alarma geçirdi.

14.02.2021-01:20 - (Son Güncelleme: 14.02.2021-01:20) İran'da Mutasyonlu Virüs Alarmı!

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, bugün ülkedeki üniversitelerin rektörleri ile bir araya geldiği çevrimiçi toplantıda koronavirüs salgınının boyutu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün mutasyonlu varyantının ülkenin tamamına yayıldığını açıklayan Nemeki, Ülkedeki vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Nemeki yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadelede bizi zor günler bekliyor. Dün Tahran'da 71 yaşındaki bir kadın, Kazvin eyaletine bağlı Aybek ilçesinde de 48 yaşındaki bir erkek vatandaşımız mutasyonlu virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yaşanan olaylar, mutasyonlu virüsün neredeyse tüm ülkeye yayıldığını kanıtlıyor. Bu virüsün her şehirde, köyde ve ailede ortaya çıkabileceğini düşünmek zorundayız. Bu durum ciddi tehlike alarmlarından biridir. 'ifadelerini kullandı.

'ÎRAN'DA 4. DALGA BAŞLADI'

İran Sağlık Bakanı mutasyonlu virüsle ilgili olarak, 'ilk olarak Afrika ve İngiltere’de görülen korona virüs mutasyonu nedeniyle endişeli olduklarını belirterek, 'İhmalkarlık ve sağlık kurallarına uyulmaması nedeniyle dördüncü dalganın bu ay başlayacağını tahmin ediyorduk, maalesef dördüncü dalga başladı.' dedi

Sağlık Bakanı Nemeki, koronavirüsle mücadelede halkından alınan önlemlere sıkı sıkıya riayet etmesini istedi.

İran'da koronavirüsün mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan türünün ilk kez 5 Ocak'ta görüldüğü açıklanmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal