İran- Brezilya İşbirliği Gelişiyor

Ali Saqaian Brezilya Spor Bakanı Leandro Cruz Fróes da Silva ve Turizm Bakanı Vinicius Lummertz yaptığı görüşmede işbirliğini teşvik etmenin yollarını değerlendirdi.

27.10.2018-13:29 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-13:27) İran- Brezilya İşbirliği Gelişiyor

Ali Saqaian Brezilya Spor Bakanı Leandro Cruz Fróes da Silva ve Turizm Bakanı Vinicius Lummertz yaptığı görüşmede işbirliğini teşvik etmenin yollarını değerlendirdi. Toplantıda Lummertz, İran tarihi, kültürü ve uygarlığına övgüde bulundu. Ayrıca Brezilya Turizm Bakanlığı'nın, Brezilya ve São Paulo'daki turizme katılan İranlı ve Brezilyalı aktivistlerle tanışmaya hazır olduğunu da vurguladı. Lummertz, İran kültürü ve uygarlığı Brezilyalı insanlar için çekici geldiğini ve İran'ın değerli el sanatlarına sahip olduğunu da sözlerine ekledi. 

Fróes da Silva ile yaptığı toplantıda Saqaian, sporda işbirliği geliştirmeyi ele aldı. Arvand Serbest Bölge Teşkilatı'ndaki bir Brezilyalı kulüp tarafından spor okulu ve futbol akademilerinin kurulması ve İran'a yapılan Fróes da Silva gezisi, her iki tarafın da gözden geçirdiği diğer konular arasındaydı. Brezilya bakanı, futbol, güreş ve halterde İran'la işbirliğini sürdürme konusundaki ilgisini dile getirdi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal