Yüzlerce Suriyeli Geri Dönüyor

Lübnan-Rus ortak komitesi yakın gelecekte 890.000 Suriyeli mültecinin Lübnan'a dönmesine yardımcı olacak bir strateji bir strateji planlıyor.

27.10.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-14:51) Yüzlerce Suriyeli Geri Dönüyor

Birleşmiş Milletlere göre, Lübnan topraklarında bir milyondan fazla Suriyeli mülteci kayıtlıydı. Bu günlerde bu rakamın 1,5 milyona yaklaştığını belirtti. Ülkenin hükümet yetkililerinin raporlarına göre, Perşembe günü 250 Suriyeli mülteci Lübnan Genel Güvenlik denetiminde Lübnan 'a döndü. Lübnan Devlet Başkanı Michel Aoun, "Yerlerinden edilmiş Suriyelilerin büyük çoğunluğu devam eden çatışmalar nedeniyle bölgelerini zorla terk ettiler. Ve açıkça, askeri çatışmaların sona ermesiyle birlikte, ülkelerine geri döndüler." Açıklamasında bulundu. Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin birlikte 2011 yılında saldırının başlamasından bu yana, Suriye sivil savaşı giderek soğuyor.

Birleşmiş Milletlerin belirttiğine göre, Lübnan topraklarında bir milyondan fazla Suriyeli mülteci kayıtlıydı. Bu rakamın çatışma ile yerlerinden edilmiş olan insanların gelmesiyle 1,5 milyona yaklaştığını belirtti. Şu anda, Lübnan-Rus ortak komitesi yakın gelecekte 890.000 Suriyeli mültecinin Lübnan'a dönmesine yardımcı olacak bir strateji bir strateji planlıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal