İran Arap Ülkelerine Rest Çekti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Beyaz Saray'da anlaşma imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'e için kuracağı üsler için endişe duyduğunu dile getirdi.

16.09.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-12:31) İran Arap Ülkelerine Rest Çekti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail ile ilişkileri normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi Arap ülkelerinin bölgede Tel Aviv yönetimine üsler tahsis etmeyi planladığını ancak bölgede yaşanması muhtemel kötü sonuçlardan tamamen bu ülkelerin sorumlu olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani İran devlet televizyonuna Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından toplantıda bulundu. 

BM'lerin İran'a uygulayacak olduğu 1 aylık yaptırımlar için , ''Bu bir aylık bir süreç ve şehriver ayının sonunda (İran takvimine göre 20 Eylül) tamamlanacak. Çok şükür ki ABD bu süreci başlatmakta başarı sağlayamadı." ifadelerinde bulundu. 

YAPTIRIMLARI KABUL ETMİYORUZ

Mike Pompeo'nun pazar günü yaptığı açıklamalara binaen Açıklamalarının devamında Ruhani, "Dünyada yalnızca iki-üç ülke ABD'nin peşine takılmıştır. Bunlar gayrimeşru siyonist rejim (İsrail) ile bir ya da iki küçük ülkedir. Bunun dışında kimse ABD'ye eşlik etmedi." diye konuştu.

İran'ın ABD'ye karşı bir zafer kazandığını ve İsrail ile normalleşme sürecine giren Arap ülkelerine ilişkinise, "Ne yazık ki halkları Müslüman, dindar ve İslam'ın taraftarı olan bölgedeki bazı ülkelerin yöneticileri ne din biliyor ne de kendi halklarına ve Filistin'e karşı borçlarını biliyor. Filistin'e karşı işlenen suçlar her gün daha da artarken bu ülkeler İsrail'e nasıl el uzatabilir. Onlara (İsrail) bölgede üs vermek istiyorlar. Bununla ilgili muhtemel kötü sonuçlardan bölgenin düzenlemelerini ve güvenliğini ihlal eden ülkeler sorumlu olacaktır." söylemlerdee bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal