İnternet Bağımlılarına Kötü Haber! Dünya Çapında Kesilecek

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN)'ndan internet bağımlılarını korkutacak bir açıklama geldi. Yapılacak bazı düzenlemeler sebebi ile dünya genelinde internet kesintilerini olabileceği bildirildi.

11.10.2018-15:02 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-14:48) İnternet Bağımlılarına Kötü Haber! Dünya Çapında Kesilecek

Alan sunucuları ve altyapıda gerçekleştirilecek kontroller nedeniyle, dünya genelinde internet kullanıcılarının farklı kesintilerle karşılaşacağı bildirildi.

Alan isimlerinin ve IP adreslerinin kayıtlarının tutulmasından sorumlu olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN), alan ismi sistemini (DNS) ve internet adres defterlerini korumaya destek olan şifreleme anahtarlarını değiştirecek.
İletişim Düzenleme Kurumu'na göre (CRA), gerçekleştirilen işlem emniyetli, kararlı ve esnek bir DNS sağlamak için önemli bir tedbir.

'BAZI İNTERNET KULLANICILARI ETKİLENEBİLİR'

Kurum tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Daha da açıklığa kavuşturmak lazımsa, ağ operatörleri yada İnternet Servis Sağlayıcıları (ISPs) bu değişiklik için hazırlanmamışsa, bu vaziyettem bazı internet kullanıcıları etkilenebilir. Fakat, bu etki uygun sistem güvenlik uzantılarını etkinleştirerek giderilebilir.

Mobil Analiz Grubu'ndan analist Eldar Murtazin, önümüzdeki 48 saat içinde internet kullanıcılarının bazı sorunlarla karşılaşabileceğini söyledi. Söz hususu problemler, kendisini bazı sitelere girememe yada internet hızında meydana gelen düşüş biçiminde fark edilebilir. Eski bir sağlayıcı tercih eden internet kullancıların ise problemle karşılaşma olasılıklarının daha fazla olduğu bildirildi.

ICANN tarafından başlatılan testlerde, şifreleme anahtarlarının değişimi sırasında bazı küçük sorunların meydana geldiği şimdiden fark edildi.

'KORKACAK BİR ŞEY YOK'

Dijital ekonomi uzmanı Arseny Shcheltsin ise, ana yazılımın çoktan başarılı bir biçimde güncellendiği için korkacak bir durum olmadığını söyledi.

Şifreleme anahtarlarının değiştirilmesi, internet altyapısına dönük tehditlerin fazlalaşması neticesinde lazım olan duruma geldi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal