İlker Karagöz Kimdir?

İlker Karagöz kimdir? İlker Karagöz nerede ve ne zaman doğdu? İşte İlker Karagöz ile ilgili tüm detayları...

04.07.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:13) İlker Karagöz Kimdir?

Tam adıyla Arda İlker Karagöz, 18 Mart 1980 tarihinde Muş'ta dünyaya geldi. Fox TV’de Çalar Saat programıyla tanınan haber spikeridir.

Peki, İlker Karagöz’ün hayatı nasıldır? İlker Karagöz biyografisi nasıldır? İlker Karagöz kimdir? İlker Karagöz hangi okuldan mezun oldu? İlker Karagöz’ün habercilik deneyimi nasıldır?

İlker Karagöz’ün Hayatı

İlker Karagöz, 18 Mart 1980 tarihinde Muş’ta doğdu. Doğumu sırasında ailesinin memuriyeti nedeniyle bulunuyorlardı. Annesinin mesleği hemşirelik, babasının mesleği öğretmenliktir. İlker Karagöz asıl memleketi Çanakkale’dir. Ailesinin mesleği nedeniyle çocukluğu farklı şehirlerde geçti.

Eğitim hayatının büyük bölümünü Çanakkale’de geçirdi. Burada liseden mezun olduktan sonra 1998 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümüne başladı. 2002 yılında aynı bölümden mezun oldu.

Damla Ünler ile evlendiler. Damla ünler de İlker Karagöz gibi habercilik yapmaktadır.

Damla Ünler Karagöz, B Haber Ajansı, Habertürk ve ATV Ana Haber Merkezinde çalışmıştır. Daha sonra Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde çalışmıştır.

İlker Karagöz ve Damla Ünler Karagöz’ün bu evlilikten Deniz ve Can Karagöz isminde iki çocukları oldu. Karagöz ailesi, hayatını Ankara’da sürdürmektedir.

İlker Karagöz’ün Habercilik Kariyeri

İlker Karagöz, her zaman gündemi takip eden ve yorumlayan biri oldu. İlker Karagöz, habercilik mesleğine 1990’lı yılların sonunda Ton Tv akşam haberleri için röportaj yaparak başladı.

Gazetecilik bölümünde okurken, 2001 yılında, ATV adlı ulusal televizyon kanalının Ankara şubesinde staj eğitimini tamamladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra yine aynı kanalın Ankara Haber Merkezinde muhabirlik yapmaya başladı.

Bir süre burada çalıştıktan sonra, 2007 yılında Fox TV kanalına geçti. Fox Ankara Haber Merkezi’nde parlamento, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı muhabiri olarak çalışmaya başladı. Bu süre zarfında siyasi gündemi çok yakından takip etti. Bir süre sonra Fox TV’de haber editörü olarak da görev aldı.

İlker Karagöz, aynı zamanda Parlamento Muhabirleri Derneği üyesidir.

2017 yılından itibaren Fox Haber hafta sonu sabah haberlerini sunmaya başladı.

Aynı zamanda hala sunmaya devam ettiği hafta sonu Fox TV İlker Karagöz ile Çalar Saat adlı televizyon haber programında seyircilerin karşısına çıkmaktadır. Bu programın yönetimi Doğan Şentürk’e aittir. İlker Karagöz ile Çalar Saat cumartesi ve pazar günleri, saat 8.00’de yayımlanmaktadır. Çalar Saat’in Karagöz’den önceki sunucusu olan Murat Güloğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi hakkında söyledikleri nedeniyle programdan kovulduktan sonra sunuculuğu Karagöz devraldı.

Program, sabah haberleri içerisinde ön plana çıkanlardan bir tanesi olmuştur. İlker Karagöz, farklı ve dinamik sunumuyla geniş kitleler tarafından ilgi görmeye başladı.

İlker Karagöz, Koronavirüs salgını gereği alınan bazı önlemler nedeniyle Çalar Saat programını stüdyo dışında sunarak sıcak gündemi değerlendirmektedir. Son bölümlerde Karagöz’ün ele aldığı konular arasında, siyasi gündem ve koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan durumlar olup, normalleşme süreci ve bu süreçte insanların yaptığı hatalar için uyarılar öne çıkmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal