İkili İlişkiler Sil Baştan! Artık Eskisi Gibi Olmayacak

Türkiye ile Hollanda, yaşanılan krizlerin ardından ilişkileri karşılıklı olarak normalleştirme kararı aldı. İki ülke ilk aşamada karşılıklı olarak büyükelçi atayacak.

20.07.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-15:29)

İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM

NATO’nun Brüksel zirvesinde Hollandalı mevkidaşı Stef Blok'la görüşme yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diplomatik ilişkilerdeki tıkanıklığın çözülmesi gayret gösterdiklerini bildirdi. Karşılıklı olarak verilen iyi niyet mektupları ile yeni bir dönemi başlatmak istediklerini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, ilişkilerde yeni bir dönemin başlatılmasının hedeflendiğini aktardı.

TÜRKİYE'YE DAVET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni dönemde yürütülecek müspet ilişkilerin temelinin atılması için Hollandalı Bakan Stef Blok'u Türkiye'ye davet ettiğini bildirirken, "Bu ziyaretin de yakın zamanda gerçekleşmesi söz ‘’ şeklinde konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"11 Temmuz tarihinde Türkiye ve Hollanda Dışişleri Bakanları Brüksel’deki NATO Zirvesi marjında görüşmüşlerdir. Bakanlar Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulmasına sebebiyet veren, 2017 Mart ayında vuku bulan üzüntü verici olayları ele almışlardır. İki Bakan Türkiye ve Hollanda’nın birçok ortak çıkara sahip iki dost ve NATO müttefiki ülke olduklarının altını çizmişlerdir’’

Hollanda ve Türkiye’nin köklü ilişkilere sahip olduğunu belirtilen açıklamada, ‘2İki Bakan Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine ülkelerinin hazır olduklarını beyan etmişlerdir. Göç, terörle mücadele ve ekonomik işbirliğini ilerletme gibi birçok konuda iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin öneminin altını çizmişlerdir. NATO Zirvesindeki bu olumlu görüşmeyi takiben iki Bakan birbirleriyle tekrar temasa geçmek için inisiyatif almışlardır. Hollanda Dışişleri Bakanı Türkiye Dışişleri Bakanına bir mektup göndermiş ve  Türk Dışişleri Bakanı Hollanda Dışişleri Bakanını telefonla aramıştır. Bu telefon görüşmesinde iki Bakan Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Bu doğrultuda, Bakanlar Ankara ve Lahey Büyükelçilerinin kısa sürede görevlerine başlamaları konusunda uzlaşmışlardır. Bakanlar ayrıca Hollanda Dışişleri Bakanının 2018’in ikinci yarısında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunması hususunda anlaşmışlardır’’ ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal