Howard Webb: 'Cristiano Ronaldo’nun O Penaltıyı Kaçırmasını İstedim'

İngiliz eski hakem Howard Webb, The Athletic'e yaptığı açıklamada verdiği hatalı bir kararı anımsadı.

07.05.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-12:37) Howard Webb: 'Cristiano Ronaldo’nun O Penaltıyı Kaçırmasını İstedim'

İngiltere Premier League’de hakemlik yapan ve düdük çaldığı zamanda Avrupa futbolunun tanınmış hakemleri içerisinde olan eski hakem Howard Webb, The Athletic’e yaptığı röportajda hakemlik kariyerinde yaptığı en büyük hatadan ve o sırada başından geçenlerden bahsetti.

Webb, 2008- 2009 sezonunda nisan ayında Manchester United’ın Tottenham’ı misafir ettiği karşılaşmada 57. dakikada 2-0 geride olan United lehine yanlış bir penaltı kararı vermiş; Cristiano Ronaldo, skoru 2-1 yapan golü atmış ve United o golün ateşiyle geri dönüş yapıp sahadan 5- 2 galip ayrılmıştı.

O zamanları anımsayan Webb, "Oyunculardan gelen lanetlemeleri bekliyordum ancak Gomes’in yüzündeki mutlak şaşkınlık ve inanamamazlığı görmeyi beklemiyordum" derken yanlış bir karar verdiğini nasıl anladığını da ifade etti.

Webb, "İçimdeki o histen başka yanlış karar verdiğimi gösteren bağımsız bir kanıt olmadan verdiğim kararla baş başa kaldım ve sadece Ronaldo’nun penaltıyı kaçırmasını umuyordum. Ama kaçırmadı" şeklinde konuştu.

BABEL DE TOPA TUTMUŞTU

Premier League’de 500’den fazla karşılaşmada düdük çalan Howard Webb, iki Dünya Kupası, iki Avrupa Şampiyonası’nda ve Şampiyonlar Ligi’nde yer aldı. O karar sonrası taraftarlar tarafından sert bir şekilde topa tutulurken 2011’de o zaman Liverpool’da oynayan Ryan Babel, kuılübü FA Cup’ta Manchester United’a kaybettikten sonra Twitter’da Webb’e fotomontaj yolu ile Manchester United forması giydirilmiş bir fotoğraf paylaşmış ve 10 bin Pound ceza yemişti.

Görev yaptığı senelerde taraftarlar tarafından sürekli Manchester United taraftarı olduğu belirtilen Webb, bunun gerçek olmadığını söylerken bu tarz dedikoduların kendisini rahatsız hissettirmediğini de söyledi.

'AKLIMI MEŞGUL EDEN VERDİĞİM HATALI KARARLAR'

"Benim aklımı meşgul eden verdiğim hatalı karar olurdu, özellikle maçın sonucuna etki eden hatalar… Rahatsız etmediğini söylersem dürüst davranmamış olurum" şeklinde konuşan Webb şu şekilde devam etti: "Bilirsiniz. Hakem olarak anlıyorsunuz. Momentumun değiştiğini, maçın nereye gittiğini görebiliyorsunuz. Maç bitince saha içindeki kamera oyunculara değil de size doğru geliyorsa bu hiç de iyi bir his olmuyor."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal