Hindistan'dan flaş kripto para hamlesi: Yüzde 30'luk vergi önerisi!

Hindistan Vergilendirme Merkez Kurulu (CBDT) sözcüsü 'Kripto varlıklarda işlem yapan fakat vergi ödemeyen uzun bir listemiz var. Başlangıçta, vergi yükümlülüğünün çok yüksek olduğu yaklaşık 700 işlemi kısa listeye aldık' dedi.

15.03.2022-17:26 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-17:26) Hindistan'dan flaş kripto para hamlesi: Yüzde 30'luk vergi önerisi!

CBDT yetkilisi, yatırımcıların yerleşik olmayan Hintliler, öğrenciler, zengin bireyler ve hiç gelir vergisi beyannamesi vermemiş ev hanımlarından oluştuğunu dile getirdi. Bakanlık sonrasında, listedekilerin vergiden tamamen kaçmayı amaçlayıp amaçlamadıklarını detaylı bir şekilde incelemekte.

CBDT başkanı JB Mohapatra, yetkililerin 1 Mart’tan sonra ilgili kişileri takip etmeye başlamak için yeterli kanıtları olduğunu söyledi.


Vergi gelirleri 300 milyon seviyesini görecekti

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, önümüzdeki mali yıl için %30’luk bir kripto vergisi önerdi. Verilen teklif doğrultusunda, vergi mükellefinin dijital varlığı elinde bulundurduğu süre ne olursa olsun sabit vergi oranı uygulanacak.

Hindistan merkezli WazirX borsasından Nischal Shetty, Hintlilerin şu anda yaklaşık 3 milyar dolarlık kripto varlıklara sahip olduğunu açıkladı. Toplam kripto değerinden %10 net kar varsayıldığında, vergi gelirleri toplam 300 milyon dolar olacaktır.

100 milyon dolar kazanmayı planlıyor

Hükümet, kripto geliri üzerindeki %30 vergiden yaklaşık 100 milyon dolar kazanmayı planlıyor. Fakat Shetty’nin rakamlarına göre, her yıl TDS’de 900 milyon dolar geri ödemesi gerekecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal