Hindistan Ziyaret Edilecek Yerler

Hindistan ziyaret edilecek yerler ve özellikleri nelerdir? Bu yazıda, Hindistan ziyaret edilecek yerler sorusuna cevap verilecektir. Hindistan’da öncelikle görülmesi gereken kentler, eserler ve özellikleri verilecektir.

13.06.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-12:40) Hindistan Ziyaret Edilecek Yerler

Hindistan ziyaret edilecek yerler ve özellikleri nelerdir? Bu yazıda, Hindistan ziyaret edilecek yerler sorusuna cevap verilecektir. Hindistan’da öncelikle görülmesi gereken kentler, eserler ve özellikleri verilecektir.

Tac Mahal, Agra

Tac Mahal Hindistan’ın Agra şehrinde yer almaktadır. Hindistan’da Tac Mahal görülmesi gereken eserlerin başında yer alır. Tac Mahal, sevgi için yapılmış en güzel anıttır. Babür İmparatoru Şah Cihan, çok sevdiği eşi Mümtaz Mahal için yapılmıştır. Mümtaz Mahal, 14. Çocuğunu doğururken ölmüş ve bundan derin etkilenen Şah Cihan’ onun için bu anıtı yaptırmıştır. 1631 yılında başlanan anıt, 1648 yılında bitmiştir.

Tac Mahal’ın mimarisinde Hint ve İslam mimarisi özellikleri görülür. Anıt yapımında süsleme aracı olarak beyaz mermer üzerinde akik, firüze ve sedef gibi değerli taşlar kullanılmıştır.

Delhi

Delhi Hindistan’ın başkentidir.  Oldukça yoğun kalabalık bir kenttir.  Delhi’de görülmesi gereken yerler Şunlardır:

Red Fort: Kızıl Kale,

Red Fort, 1648 yılında Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılmıştır. Bu yapı, Hindistan için önemli bir tarihe tanıklık etmiştir. 1947 yılında Hindistan, İngiltere’den bağımsızlığını bu kaleye bayrak asarak ilan etmiştir.

Qutub Minar:

73 metre yüksekliğindeki bu yapı, 1193 yılında Aibak tarafından yaptırılmıştır.  UNESCO bu yapıyı koruma altına almıştır.

Raj Ghat: Mahatma Gandhi

Bu anıt Mahatma Gandi anısına yaptırılmıştır. Mahatma Gandi’ye saygı duyan dünyadan binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Swaminarayan Akshardam:

Delhi’de bulunan bu tapınak oldukça gösterişli bir yapıttır. Geceleri, bahçesinde ışık gösterileri düzenlenmektedir.

India Gate:

Bu yapı, 1921 yılında 1. Dünya Savaşı hemen sonrasında yapılmıştır. Savaşta ölen 70.000 askerin ismi üzerine yazılmıştır.

Jaipur

Jaipur Hindistan’ın Rajatshan eyaletinin başkentidir. Jaipur, pembeye boyanmış yapıları olduğu için Pembe Şehir olarak bilinmektedir.

Haw Mahal:

Haw Mahal 1799 yılında pempe taşlardan yapılmış bir saraydır. Şehre adını bu saray vermiştir.  Hint ve İslam mimarisinin sentezinden yapılmış bir eserdir.

City Palace:

15. yüzyılda Jaipur’un kurucusu Maharaja Sawai tarafından yaptırılmıştır.

Amber Palace:

Amber Place, Jaipur’ın dışında, Maota Nehri kenarında yer almaktadır. Bu sarayın yapımında da beyaz mermer, kırmızı ve beyaz taşlar kullanılmıştır.

Jantar Mantar:

Jantar Mantar, bir astrolojik gözlem evidir. Jai Singh ve Maraja Sawa tarafından yaptırılmıştır. UNESCO korumasına alınmış, ziyaret edilen bir astroloji merkezidir.

Jal Mahal:

Man Sagar Nehri, kenarında görülebilen bir yapıdır.

Varanasi

Hindistan’nın, dini ritüellerinin en çok yaşandığı bir kenttir. Ganj Nehri’nin geçtiği bu kentte, nehir kutsal kabul ediliyor. Ganj Nehri çevresine gittiğinizde, insanların nehirden yıkanıp arınma ritüellerinerini, ölülerin yakılış seremonilerini görebilirsiniz. Şehirde yaşlı nüfus oranı yüksektir. Hinduların, öleceklerini hissettikleri zaman kutsal olduğuna inandıkları bu kente taşındıkları söylenir.

Hindistan, oldukça egzotik, mistik görüntüsüyle gidenleri cezbetmektedir. Mutlaka görülmesi gereken dünyanın önemli ülkelerindendir.  Bu yazıda, Hindistan ziyaret edilecek yerler sizlerin bilgisine ulaştırılmaya çalışılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal