Havana’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Havana, 2 milyonluk nüfusu ile komünizmin merkezi olan Küba ülkesinin başkentidir. Şarkılara da konu olmuş (bknz. Havana- Camila Cabillo) Havana’nın acıdan beslenen doğal güzelliklerini yakından incelemeye ne dersiniz? İşte tüm ayrıntılar.

13.06.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-12:32) Havana’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Havana, 2 milyonluk nüfusu ile komünizmin merkezi olan Küba ülkesinin başkentidir. Özellikle İspanyol sömürgesine maruz kalmış, özgürlüğünü kazanabilmek için çeşitli mücadeleler vermiş; adeta acısıyla güzelleşmiş bir şehirdir Havana. Sömürgeden kalma İspanyol mimarisinin ve dokunuşlarının şehirdeki etkisi güncelliğini korumaktadır.  Counter Strike oynayanlar bilir, oyun içerisinde Havana adıyla bir bölüm de mevcut. Şarkılara da konu olmuş (bknz. Havana- Camila Cabillo) Havana’nın acıdan beslenen doğal güzelliklerini yakından incelemeye ne dersiniz? İşte tüm ayrıntılar.

  1. NATIONAL BOTANICAL GARDEN

Doğal havanın güzelliğine kapılmak ve tertemiz bir nefes almak istiyorsanız buyrun: National Botanical Park. Bahçe düzenlemesi oldukça dikkatli ve nizami bir şekilde yapılmış, çeşitli bitkilerle zenginleştirilmiş ve ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. 40 dakikalık bir süre zarfında yemyeşil bahçenin her yerini gezebilir, daha önce görmediğiniz bitkilerle karşılaşabilir ve attığınız her adımda Havana’da olduğunuzu hissedebilirsiniz. Çevre dostu, doğal hayatın neferleri ve küresel ısınmayla mücadele halinde olan tüm yeşil severler buraya: Temiz bir hava için bir ‘ki bir ‘ki…

  1. JARDIN ZOOLOGICO DE LA HABANA

Hayvan severleri kızdıracak yapılardan biri olan hayvanat bahçeleri, normal hayatta göremediğimiz vahşi yaşama mahsus hayvanları ilk kez görecek olan çocuklara bir fırsat sunmaktadır. Bakımlarının çok iyi yapıldığını bilsek ve görsek de hiçbir şey gerçek evin yerini tutmaz. Hayvanların neredeyse doğal yaşamlarına uygun olarak korunduğu bu hayvanat bahçesi ziyaretinizde, aslan, kaplan, fil timsah, çok çeşitli kuşlar ve diğer hayvanları görmeniz olasıdır. Herkese iyi geziler!

  1. PARQUE LENNON

“Dün, sorunlarım çok uzak görünüyordu,

Şimdi kalmak için buradalarmış gibi görünüyor;

Oh, düne inanıyorum.”  The Beatles.

John Lennon anısına yaptırılan heykelin süslediği muhteşem bir park: Parque Lennon. The Beatless hayranıysanız, Yesterday, Let It Be ve Help şarkıları kulaklarınızda çınlayacak hatta gaza gelip son ses açıp dinlemeyi düşünebilirsiniz, Nathaniel Baldwin amcamız boşuna mı emek verdi? Çıkarın kulaklıklıkları ve özgürce duygu seline kapılın. Duyumlara göre The Beatless solisti John Lennon Küba’ya hiç gitmemiş fakat bir grup Kübalı hayran, grubun tüm şarkılarını bu parkta seslendiriyormuş; ondan mütevellit heykelin buraya dikildiği efsanesi dillerde dolaşmaktadır. Ne kadar doğru bilemiyoruz. Şimdi hep birlikte: YESTERDAY!

  1. MORRO KALESİ

Yapının uzun seneler boyunca askerlerin korunmasına yönelik hizmet verdiği bilinmektedir. 19. Yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkan İspanyol Savaşı’nda Amerikalıların eline geçmiş, verilen mücadeleler doğrultusunda tekrar Küba halkına geçerek; burada askeri hastaneye dönüştürülmüştür. Kalenin içerisinde Küba lideri Che Guevara’nın şahsi eşyalarının halka açık biçimde sergilendiği bir oda da mevcuttur. Etrafını çevreleyen deniz fenerleri ile adeta tarihe ışık tutan ve anıları bir bir gözünüzde canlandıran Morro Kalesi, Havana’ya gelip; görmeden gitmek istemeyeceğiniz bir yapıdır. Geleceğinizin aydınlanması dileğiyle!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal