HDP İzmir İl Binasında Saldırı: Ölü Var!

İzmir'de HDP il başkanlığı binasında bir personeli silah ile öldüren şahıs emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. AK Parti'den saldırıya kınama geldi.

17.06.2021-12:23 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-13:45) HDP İzmir İl Binasında Saldırı: Ölü Var!

İzmir'in Konak'ta ilçesinde bulunan HDP il binasında camları kıran ve bir personelin yaşamına son veren silahlı şahıs gözaltına alındı.

Hadise, saat 11.00 sularında gerçekleşti.

Silahlı olduğu tespit edilen bir şahıs, İsmet Kaptan Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde yer alan HDP şehir binasına gitti.

Silahlı saldırgan şahıs kapıyı açan personel Deniz Poyraz'ın yaşamına son verdi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Binanın camlarını da kıran saldırganın yakalanması için emniyet güçler operasyon gerçekleştirdi.

İzmir Konak'ta trafik durdurulurken, bina etrafında da geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Zanlı, binaya giren emniyet güçleri aracılığıyla kıskıvrak halde yakalandı.

HDP Genel Merkezi'nin resmi sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HDP Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, olayla alakalı şu açıklama yapıldı:

"Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi.

35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz'ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi."

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mahfuz Güleryüz de, basın mensubu İrfan Aktan'a yaptığı saldırıyla ilgili açıklamada silahlı bir şahsın, bina içerisindeki bir HDP personelini rehin alıp binayı ateşe verdiğini dile getirdi.

AK PARTİ'DEN HDP BİNASINA YAPILAN SALDIRIYA KINAMA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan HDP İzmir il binasına gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

''HER TÜRLÜ SALDIRI VE GİRİŞİMİN KARŞISINDA OLDUK''

Son dakika haberine göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, HDP İzmir şehir binasına gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal