Son Dakika! Paris Yönetimi Duyurdu: Fransa Türkiye'yi 'Kırmızı Ülkeler' Listesinden Çıkardı

Fransa'ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için uygulanmakta olan on gün karantina zorunluluğu Paris Yönetimi tarafından kaldırıldı.

17.06.2021-12:05 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-12:35) Son Dakika! Paris Yönetimi Duyurdu: Fransa Türkiye'yi 'Kırmızı Ülkeler' Listesinden Çıkardı

Fransa yönetimi, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele dahilinde uygulamakta olduğu kısıtlama güncelleme yaptı.

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlamış oldukları bilgiler dahilinde Türkiye'nin, Fransa'nın seyahat kısıtlamaları listesinde kırmızı renkten turuncuya geçirdiklerini aktardı.

10 GÜN ZORUNLU KARANTİNA KALDIRILDI

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, ''Tüm seyahat edeceklere sağlıklı ve güzel tatiller dilerim.'' değerlendirmelerinde bulundu.

Bu karar ile Türkiye'den Fransa'ya seyahat etmek isteyen yolcular için 10 gün zorunlu olan karantina kararı kaldırıldı.

Fransa yönetimi, koronavirüs salgının durumu açısından ise ülkeleri yeşil, turuncu ve kırmızı olmak üzere 3 ayrı renkte değerlendirmekte...


Yeşil renkte bulunan ülkelerden koronavirüsü en aktif şekilde yayılmadığını ve salgının varyantlarının endişe yaratmadığını, turuncu renkte olan ülkeler ise virüsü aktif şekilde yayıldığı fakat kontrol altında tutulduğuna, kırmızı renkteki ülkelerinde koronavirüsü en aktif şekilde yaymakla beraber varyantlarının endişe yarattığını kabul etmektedir.

Yeşil renkte olan ülkelerden gelenler vatandaşlar için seyahat kısıtlaması uygulanmamaktadır. Bu liste içerisinde olan ülkelerden Fransa'ya giriş yapmak isteyen vatandaşlardan koronavirüs aşısı olmadığı takdirde sadece Kovid-19 testi istenilmektedir.

Turuncu renkte yer almış olan ülkelerden Fransa'ya seyahat etmek isteyen ve Kovid-19 aşısını olmuş vatandaşlar, ülkeye giriş yaparken zorunlu nedenleri belirtmesine gerek duyulmadığını fakat negatif test sonucunu inkar etmesi gerekiyor.

Fransa'ya girişte kişi aşılanmadıysa seyahat nedenlerinden birinin belirtmesi ve negatif test sonucunu ibraz etmesiyle kendini 7 gün boyunca izole etmesi gerecek...

Kırmızı renkte yerini almış olan ülkelerden yolcular fakat zorunlu durumlarda Fransa'ya giriş yapabilmekledir. Gelen yolcuların ülkeye girişleri sırasında negatif Kovid-19 testini ibraz etmesi ve aşısını olmadıysa zorunlu olarak 10 gün karantinada kalması gerekmektedir.

Fransa'da Moderna, BioNTech-Pfizer,  AstraZeneca ve Johnson & Johnson koronavirüs aşıları uygulanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal