Hayatı komşusu yüzünden çekilmez hale geldi!

Yasemin Özçengel, 10 yıldır kirada oturduğu evin üst katında bulunan kiracısı tarafından 11 ay önce sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmaya başladı. 2021 yılının Temmuz ayında başlayan sözlü ve fiziki şiddet nedeni bilinmemekle beraber Özçengel’in, hayatı 11 aydır çekilmez hale geldi.

24.05.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-14:19)

Manisa’nın Konyaaltı ilçesinde ikamet eden Yasemin Özçengel, bir çocuk annesi ve özel güvenlik görevlisi. Yasemin Özçengel’in iddialarına göre 10 yıldır kirada oturduğu evin üst katında bulunan kiracısı tarafından 11 ay önce sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmaya başladı. 2021 yılının Temmuz ayında başlayan sözlü ve fiziki şiddet nedeni bilinmemekle beraber Özçengel’in, hayatı 11 aydır çekilmez hale geldi.

Bardağı taşıran son damla

Yasemin Özçengel gördüğü sözlü ve fiziksel şiddet için komşusundan defalarca şikayetçi oldu. Ancak bir türlü sonuç alamayan Özçengel, bardağı taşıran son damla olan biber gazına maruz kalmasıyla beraber oğlunu il dışında ikamet eden babasının yanına gönderdi. 10 yıldır oturduğu kiradaki evinden komşusu yüzünden taşınmak isteyen Özçengel’in karşısına bu sefer ev kiralarındaki yüksek fiyatlar çıktı. Komşusunun tehditlerine ve şiddetine maruz kalan Özçengel, korkusundan evine gidemez oldu. Çareyi il merkezinde oturan arkadaşının evinde sığınmakta buldu.

"Oğlumla huzurlu bir şekilde yaşamak"

Oğlunun ve kendisinin hayati tehlikesinin bulunduğunu dile getiren Özçengel, tek dileğinin bu olayın hukuki yollarla çözülmesinin ve oğluyla huzurlu bir şekilde yaşamına devam etmesi olduğunu ifade etti.

Çocuğumun da can güvenliği yok

Çocuğumun da can güvenliği yok

Bir çok kez polis merkezine gittiğini ancak komşusunun bu hareketlerinden hiç vazgeçmediğini dile getiren Özçengel, “Kapımın önüne çöpler koydu. Şuan evime giremiyorum. Mağdur durumdayım, korkumdan çocuğumu babasına göndermek zorunda kaldım. Ailecek bana tuzak kurup tehdit hakaret ediyorlar. En son yüzümüze biber gazı sıktı oğlum astım nöbeti geçirdi. Çocuğumun da can güvenliği olmadığı için sınavları olmamasına rağmen babasının yanına göndermek zorunda kaldım. Eşyalarımı topladım öyle bekliyorum” diye konuştu.

Devletimin bana sahip çıkmasını istiyorum

Yaşadığı olayla ilişkin Özçengel, “Sığıntı hayatı yaşıyorum, çaresiz kaldım. Polis eşliğinde evime girip çıkabiliyorum. İşe gidip gelirken, küfür, tehdit, hakaret ediyor. Mobbing falan değil, bildiğiniz şiddete maruz kalıyorum. Kendisine bir yıldır cevap vermiyorum. Beni bırakın 11 yaşındaki çocuğuma iftiralar atıyor. Korkuyorum. Şehir değil, ülkem bile değiştirmeyi düşünüyorum. Eski eşime kadar ulaşmışlar. Devletimin bana sahip çıkmasını istiyorum. İnsani olarak yardım talebinde bulunuyorum. Çocuğumdan ayrı kaldım, hayatım alt üst oldu. Ben devletime yasalara sığınıyorum. Yardım derken maddi anlamda değil, ben kiralık ev arıyorum. İstediğim tek şey oğlumla huzurlu yaşamak” ifadelerini kullandı.

Hukuki süreçten daha bir sonuç elde edemedim

Yasemin Özçengel, “Taşınmak zorundayım ama ev bulamıyorum. Böyle korkudan geçici olarak arkadaşımın yanına sığındım. Evim varken sokakta kaldım. Can güvenliğim yok. Hukuki süreçten daha bir sonuç elde edemedim. Sadece şikayet etmekle kalıyorum. Polise gidiyorum, ‘şikayet edin' diyorlar, oluyorum ama sonuç çıkmıyor. Ben sadece çocuğumla huzurlu yaşamak istiyorum, başka bir şey istemiyorum” dedi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal