Son dakika: İstanbul'da eylem hazırlığındaki canlı bomba yakalandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, canlı bomba eylemi hazırlığında olan yabancı uyruklu Anas Abbud Alşahi Bnaman adlı örgüt mensubu Küçükçekmece ilçesinde bir adrese düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Yakalanan teröristle birlikte bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 12’nci canlı bomba eylemi engellenmiş oldu.

24.05.2022-14:05 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-15:02)

İstanbul Emniyeti İstihbarat, Terörle Mücadele birimleri DAEŞ Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde bilgiler bulunan yabancı uyruklu Anas Abbud Alşahi Bnaman adlı örgüt mensubu Küçükçekmece ilçesinde bir adrese bugün düzenlenen operasyonla yakalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerince DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı.

12 canlı bomba eylemi engellendi

Teröristin kaldığı ikamette yapılan aramalarda bulunun dijital materyellere el konuldu. Yakalanan teröristle birlikte bu yıl DEAŞ'ın yapmayı planladığı 12'nci canlı bomba eylemi engellenmiş oldu. 

4 şüpheli gözaltına alındı

Ayrıca DEAŞ Terör örgütüne üye olma ve finans sağladığı belirlenen şahıslara yönelik İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal