Son dakika: Şanlıurfa'da eylem hazırlığında olan canlı bomba yakalandı!

Gelen son dakika haberine göre yüzlerce insanın canına kıymak amacıyla eylem yapma hazırlığında olan bir canlı bomba Şanlıurfa’da yakalandı.

16.05.2022-12:13 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-14:54) Son dakika: Şanlıurfa'da eylem hazırlığında olan canlı bomba yakalandı!

Şanlıurfa’dan gelen son dakika haberine göre eylem hazırlığında olan DEAŞ’lı bir canlı bomba, Şanlıurfa TEM ekipleri tarafından eylemi gerçekleştiremeden yakalandı. Yeni yakalanan teröristle beraber bu sene DEAŞ’ın gerçekleştirmeyi hedeflediği 10’uncu canlı bomba eyleminin önüne geçilmiş oldu.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyası çerçevesinde ele geçirilen bir flash bellek içeriğinde incelemede bulundu ve DEAŞ terör örgütüne ait çok sayıda örgütsel döküman olduğu fark edildi ve ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı önderliğinde yürütülen çalışma kapsamında örgütsel dökümanların incelenmesiyle operasyon yürütülmeye başlandı.

Son dakika: Şanlıurfa'da eylem hazırlığında olan canlı bomba yakalandı!

Çok sayıda dijital materyaller tespit edildi

Şanlıurfa TEM Şube Müdürlüğü uyarınca EBİ ENES EL KAHTANİ kod isimli Beşşar El MIZHEN adı şahıs yakalanmasının ardından emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde bir arama gerçekleştirildi ve çok çeşitli dijital materyal ele geçirildi. 

Teröristin, DEAŞ terör örgütüne - sözde- bir üyesi olduğu ve örgütün -sözde- Şam Vilayeti üst düzey yöneticileriyle iletişim sağlayarak istişhad (canlı bomba) eylemi yapmaya çalıştığı, önümüzdeki dönemde örgüt için Türkiye’de canlı bomba, yalnız kurt eylemleri yapma hedefi olduğu tespit edildi.

Bugün Şanlıurfa’da yakalanan teröristle beraber bu sene DEAS terör örgütünün 10’uncu canlı bomba eyleminin önüne geçilmiş oldu.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal