Hatay Arkeoloji Müzesi'ne Sanal Tur

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze tedbir amaçlı kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Dünyanın en büyük mozaiklerinin sergilendiği Hatay Arkeoloji Müzesi de bunlardan biri.

30.04.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-15:55) Hatay Arkeoloji Müzesi'ne Sanal Tur

Milattan Önce 4 binli yıllardan başlayan tarihi geçmişi ile birçok -medeniyetin kültürünü bünyesinde toplayan Hatay'da bulunan Arkeoloji Müzesi, coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olsa da online olarak sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağı, Hitit, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminden pek çok önemli eserin yer aldığı müze, dünyanın en büyük mozaiklerinin sergilendiği müze unvanına da sahiptir.

Müzenin zengin koleksiyonunu; merkezi Antakya olmak üzere İskenderun, Harbiye, Tell Atçana, Tell Tayinat, Samandağ, Erzin, Dörtyol, Altınözü, Kırıkhan, Hassa ilçelerinde yapılan kazılardan çıkan eserler oluşturuyor. Çoğu Roma dönemine ait olan mimari ve diğer buluntular bölgenin ihtişamını gösteriyor.

“Terkedilmiş Ariadne Mozaiği”, “Yakto” ve “Satyr ve Hermaphroditos Mozaği”, “Mevsimler Mozaiği”, “Venüsün Doğuşu Mozaiği”, “Artemis Mozaiği” ve “İskelet Mozaiği” müzenin en dikkat mozaikleri arasında bulunuyor.

Şuppiluliuma Heykeli, Arsuz Stelleri, Asur Ortastadı, Tyche Heykeli, Antakya Lahdi ve Çift Aslanlı Sütun Kaidesi'ni oturduğunuz yerden görmek için tek yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklamak.

https://sanalmuze.gov.tr/muzeler/HATAY_ARKEOLOJI_MUZESI/

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal