Haşim Kılıç, FETÖ'ye Dokunanı Yakmış

Anayasa Mahkemesi'nin eski raportörü Doc. Dr. Emir Kaya'nın 6 sene önce ortaya çıkardığı FETÖ gerçekleri yeniden gündeme geldi. FETÖ'yü ifşa eden Kaya'yı engelleyen ismin Haşim Kılıç olduğu ortaya çıktı.

14.10.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-17:10) Haşim Kılıç, FETÖ'ye Dokunanı Yakmış

Darbe anayasası ile kurulan Anayasa Mahkemesi, darbeci tavrını sürdürüyor.

Bunun en önemli kanıtı da AYM üyesi Engin Yıldırım'ın askeri darbe mesajı verdiği 'ışık' paylaşımı oldu.

Henüz Türkiye, 'ateşin çocukları'nı hazmedememişken ortaya çıkan 'ışık' skandalı, Anayasa Mahkemesi’nden FETÖcülerin baskısı ve dönemin AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın tacizleri sonrası ayrılmak zorunda kaldığını belirten Kaya'yı yeniden gündeme getirdi.

Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Emir Kaya’nın 2014 yılı Eylül ayında yaptığı AYM içindeki FETÖ açıklamaları 6 yıl sonra gündeme gelen 'ışık' paylaşımıyla yeniden gündem oldu.

Haşim Kılıç, o zamanlar gazetecilere yaptığı açıklamada, AYM'de kadrolaşması için kendisine gönderilen FETÖ'cü isimlerin bulunduğu listeyi 'yırtıp attım' demişti.

Anayasa Mahkemesi'nde bir zamanlar raportör olarak görev yapan Doç. Dr. Emir Kaya’nın 2014 yılı Eylül ayında ortaya çıkardığı gerçekler ve canlı yayında yaptığı açıklamalar aradan 6 yıl geçmesine karşın hala önemini koruyor. Anayasa Mahkemesi’nden FETÖ'cülerin baskısı ve dönemin AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın tacizlerinin ardından ayrılmak zorunda kaldığını belirten Kaya, AYM’deki FETÖ yapılanmasına ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı.

“TOPLAM 70 RAPORTÖRÜN 40’I NET OLARAK FETÖ’DEN”

“Ben listelerle uğraşmıyorum. Açıkça Anayasa Mahkemesi Cemaat’in kontrolünde diyorum. 17 üye varsa, bunlardan 3’ü cemaat mensubu, 4’ü cemaat güdümünde, 3-4 tanesi de güce göre pozisyon alıyor. Raportörler çok kritik, mahkemeyi raportörler çeviriyor. Toplam 70 raportörün 40’ı net olarak cemaatten”

'PARALEL YAPI’YI 2012’DE KILIÇ’A RAPOR ETTİM, SÜMENALTI EDİLDİ'

Emir Kaya'nın yaptığı çarpıcı açıklamalar şu şekilde:

Haşim Bey’e Anayasa Mahkemesi’ndeki Cemaat yapılanmasıyla ilgili ilk liste, Sayıştay’daki bir arkadaşı tarafından 2012 yılında verildi. Bu listelerin geçmişi var. Birkaç liste var benim anladığım. Ben bunu kamusallaştırmasam bu listeler gitmeye de devam edecek. Böyle ciddi bir sorun var Anayasa Mahkemesi’nde. Fakat bu sorun dillendirilmediği için AYM’deki Cemaat uzantıları iyice güçlendi. Ve aslında listelerin gerçekten hükümsüz olması sonucunu verdi. Bu o zaman önemsenmedi. Fakat böyle bir sorun Anayasa Mahkemesi’nde uzun zamandır var. Ben 2012 Nisan ayında göreve başladım, ama 2012 Temmuz’da ben de Anayasa Mahkemesi’nde farklı bir yapılanmanın olduğunu, bunların hukuki hareket etmediklerini ve iş barışını da bozduklarını, hakim ve savcıları farklı yönlerde motive ettiklerini, korkuttuklarını bir rapor halinde ben de başkanımız Haşim Kılıç’a verdim.

ABDULLAH GÜL DE İŞİN İÇİNDE

Emir Kaya'nın açıklamalarına göre, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de FETÖ yapılanmasına katkıda bulunmuş.

Emir'in açıklamasına göre Anayasa Mahkemesi’ndeki 17 üyenin 7’si paralel, paralellerin de 4’ünü Abdullah Gül seçti.

“KILIÇ ÜYELERE BASKI YAPIYOR”

Emir açıklamalarına şu şekilde devam etmişti:

'AYM üyeleri bazı kararları hiç okumadıkları halde Kılıç’ın baskısıyla zorla imza attırılarak karar çıkartılıyor. Örneğin başörtüsü kararını 10 ay bekletiyor, karar hazır, masasında olduğu halde, kendisince uygun zaman ve konjonktüre göre kendi başına karar veriyor ve 10 ay kadar rekor bir süre verilmiş bir kararı bekletebiliyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal