Harekete geçtiler! Peş peşe havalanan SİHA’lar o bölgede operasyona başladı

Daha önce Türkiye'den SİHA satın aldığı yönünde haberler çıkan Somali'nin semalarında Bayraktar TB2 tipi silahsız insansız hava araçları görüntülendi.

07.07.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-15:17) Harekete geçtiler! Peş peşe havalanan SİHA’lar o bölgede operasyona başladı

Somali'den yerel kaynakların aktarmış olduğu bilgler doğrultusunda, Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) dün öğle saatlerinde başkent Mogadişu semalarında kameralara takıldı.

Doğu Afrika ülkelerinden Etiyopya ve Cibuti'nin Türkiye'den Bayraktar SİHA satın aldığı geçtiğimiz zamanlarda gündem olmuş ve bu ülkeler kısa bir zaman önce düzenledikleri askeri törenlerde Bayraktar SİHA'ları tüm dünyaya göstermişti.

Mogadişu göklerinde görüntülenen SİHA'nın Etiyopya yönetimine ait olabileceği ihtimali de gündemdeyken, Mogadişu'da Türkiye tarafından desteklenen yönetimin bir süredir Eş Şebab'a karşı istihbarat amaçlı SİHA'ları kullandığı dile getiriliyordu.


Kayda geçmiş saldırısı yok

Somali'de ABD'ye ait SİHA'lar da ülkenin geniş bir kesimini kontrol altında tutan Eş Şebab'a karşı hava saldırıları yapılıyor.

Türkiye'ye ait SİHA'ların ise henüs Somali topraklarında kayda geçmiş bir saldırısı bulunmuyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal