Hamidiye Su Skandalında İlk Adım Atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, geçtiğimiz haftalarda Hamidiye A.Ş'de yaşanan kuyu suyu krizi gündem oldu. Konuya ilişkin olarak soru önergesi, İBB Başkanlık Makamı’na sunuldu.

16.09.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-12:01) Hamidiye Su Skandalında İlk Adım Atıldı!

Koronavirüs tedbirleri dahilinde, İBB Meclisi Eylül ayının ikinci toplantısı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında bir araya geldi.

HAMİDİYE SU SKANDALI İBB MECLİS GRUBUNDA GÜNDEM OLDU

Uslu Hamidiye Su skandalına ilişkin olarak, ‘İftiharla, gururla bahsettiğimiz Hamidiye A.Ş. ne yazık ki son zamanlarda kaçak suyla, sağlığa zararlı kuyu sularıyla, mobbing, baskı, tekelleşme ve partizanca yaklaşımlarla hem medyanın hem de vatandaşın gündemindedir’ ifadelerini kullandı.

Hamidiye A.Ş.'nin İstanbullulara Sultan İkinci Abdülhamid'in emaneti olduğu ve 1902'den beri hizmet verdiği belirtilerek, ‘Özellikle, sadece doğal kaynak suyu kullanması, bu sebeple hiçbir maliyetten kaçınmaması ve kaliteyi koruması sebebiyle 2005'ten beri birçok uluslararası ödüle layık görülmüştür’ ifadeleri kullanıldı.

SORU ÖNERGESİ İBB BAŞKANLIK MAKAMI'NA SUNULDU

İşte İBB Meclis Üyesi ve İştirakler Ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanvekili Kübranur Uslu tarafından İBB Başkanlık Makamı’nın yanıtlaması üzerine konuyla alakalı soru önergesinde yer alan sorular:

Bahsi geçen şirketle yapılan 12 aylık sözleşmenin bedeli ne kadardır?

12 ay boyunca bu fabrikadan kaç ton su tedariki sağlanmıştır?

Fabrikanın su aldığı doğal kaynağın kapasitesi kaç tondur, debisi ne kadardır?

Hamidiye A.Ş. Anadolu Yakası Ana Depo Sorumlusu İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç mudur? Bu durumun partizanca bir tutum olduğunu düşünmüyor musunuz?

Kamuoyuna yansıdığı ve mağdurların açıkça İyi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç tarafından tehdit, şantaj ve mobbingle bayiliklerine el konulduğu iddilariyla ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem uygulanmış mıdır?

Bayiler daha önce su dağıtımı ve tedariği konusunda sorun yaşamazken seçim sonrası İyi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç'a distribütörlük verilmesi sonucu tedarikte sıkıntı çekmeye başlamışlardır. Bu kişiye distribütörlük verilmesinin sebebi nedir?

Birçok Hamidiye A.Ş. bayisi yaşanan baskılar sonucunda bayiliklerini devretmek zorunda kalmıştır. Devredilen bu bayilikler kimlere verilmiştir? Devir işlemi sonrası bayilikleri iki katı fiyatına satan ve aracılık yapan kişiler kimlerdir?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal