İBB'nin Hamidiye Su Skandalı Büyümeye Devam Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Hamidiye su skandalıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl İBB Meclisi'nde konuyla ilgili CHP'nin uyarı aldığı da ortaya çıktı.

26.08.2021-11:24 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-11:24) İBB'nin Hamidiye Su Skandalı Büyümeye Devam Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kaynak suyu markası olan Hamidiye Su ile ilgili geçtiğimiz günlerde sağlık skandalı ortaya çıkmıştı. İstanbul Şile Ulupelit mevkiinde kuyu suyunun hortumlarla doğal kaynak suyu dolum fabrikasına uzatıldığının tespiti yapılmıştı. Bu skandalın ardından AK Parti tarafından İBB Meclisi'nde, CHP'nin Hamidiye Su meselesiyle ilgili daha önce uyarı aldığı ortaya çıktı. AK Partili İBB Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, İBB Meclisi’nde yaptığı uyarıda CHP'ye 'Hamidiye’yi yandaş ticarethanesine dönüştürdünüz' demişti.

SKANDAL BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Hamidiye Su skandalı her geçen gün büyümeye devam ediyor. Mesele ortaya çıkıp skandala dönüşmeden önce İBB Meclisi'nde AK Partili meclis üyesi tarafından dile getirildiği ve CHP’nin uyarıldığı öğrenildi.

İBB MECLİSİ’NDE DAHA ÖNCE UYARI YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında İBB Meclisi'nde Hamidiye Su ile ilgili CHP’ye uyarıda bulunan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz ’Hamidiye'de yönetim zafiyetinin olduğunu hepimiz görmekteyiz. Hamidiye'nin kendi su kaynağı yeterli iken bu kaynaklara ilave olarak farklı su kaynaklarından hiçbir kontrol, laboratuvar çalışması ve analiz dahi yapılmadan suların şişelenerek İstanbul halkına satıldığı bilinmektedir.' ifadelerini kullanmıştı.

‘HAMİDİYE SU YANDAŞLARIN TİCARETHANESİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR’

AK Parti İBB Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz ‘Hamidiye'de ciddi usulsüzlükler yapılıyor. 80 bin adet kayıtlı damacananın 25 bine düştüğü ifade ediliyor. Eyüpsultan'ı kazanamadık bari suyundan istifa edelim ve oradan kazanalım anlayışı ile koskoca bir çınar olan kurum yok edilmektedir. CHP Belediyesi'nin İstanbul'a verdiği hizmet anlayışını bir kez daha ortaya koymaktadır. Hamidiye A.Ş. şu anda yandaşların ticarethanesine dönüşmüştür. Hamidiye'yi kimin yönettiği belli değil. Özellikle Hamidiye'yi Göktürk bölgesinde birkaç ailenin yönettiği herkes tarafından bilinmektedir.’ dedi.

OLAN MİLLETİN SAĞLIĞINA OLUYOR

Twitter'dan yaptığı açıklamayla AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de skandala tepkisini göstererek '119 yıldır hizmet veren Hamidiye sularının, bu tür bir skandalla anılması, İstanbulluların güvenine ve suyun azizliğine ihanettir. İBB'nin liyakatsizliği ve usulsüzlüklerinin bedelini milletimiz sağlığı ile ödüyor. İstanbul'un yaşam kalitesini düşürmeyin' dedi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Vatandaşlar ve siyasiler sosyal medyada meseleye ‘Hamidiye Su'ya nasıl güveneceğiz’ diye tepki gösterdi.

MESELENİN FARKINDA MISINIZ?

İBB Meclisi AK Parti Meclis üyesi, Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu 'AK Parti İBB Meclis Grubu, Ekrem İmamoğlu'nu engelliyor diyenler meselenin farkında mı? Biz İBB AK Parti Grubu olarak İstanbul'un ve İstanbullu hemşerilerimizin hakkını ve hukukunu korumaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

DOLUM YAPILAN TESİS MÜHÜRLENMİŞTİ

Geçen gün Ulupelit mevkiindeki ormanlık alanda kuyu suyunun, su varilleri ve borularla su dolum tesisine uzatıldığı tespit edilerek tesis mühürlenmişti.

KAÇAK TESİSİN GÖRÜNTÜLERİ

Şile'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen tesis mühürlendikten sonra havadan görüntüleri çekildi. Aynı zamanda içerde de cep telefonlarıyla yapılan çekimlerde ormanlık alana açılan kuyulardan uzanan su borularının oldukça sağlıksız su depolarına boşaltılarak üzerlerine 'Hamidiye Su' logosu basılı damacanalara boşaltıldığı tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal