Hafta sonu sınav var mı? 16 17 Nisan hafta sonu ne sınavı var? Bu hafta sonu hangi sınavlar yapılacak?

Çoğunlukla hafta sonları gerçekleşen sınavlar nedeniyle vatandaşlar hem o hafta sonu hangi sınavların olduğunu hem de sınavlar nedeniyle oluşan insan kalabalığı ve trafik yoğunluğunun nedenini araştırmaya başlıyor. Peki bu hafta sonu hangi sınavlar olacak? Bu hafta sınav var mı? İşte yanıtı haberimizde...

15.04.2022-15:24 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-15:24) Hafta sonu sınav var mı? 16 17 Nisan hafta sonu ne sınavı var? Bu hafta sonu hangi sınavlar yapılacak?
Bildiğiniz üzere çoğu ÖSYM, MEB, üniversite ve kurum sınavları hafta sonları gerçekleştiriliyor. Bu hafta sonu hangi sınavların olduğunu insanlar araştırmaya başladı.

Bu Hafta Sonu Hangi Sınavlar Var

16-17 Nisan sınav programı:

16 Nisan cumartesi ve 17 Nisan pazar günlerinde AUZEF yani İstanbul Üniversitesi - Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin vize sınavları gerçekleştirilecek. 17 Nisan pazar günü ayriyeten ÖSYM tarafınca gerçekleştirilen ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı yapılacak.

2022-ALES sınavı için Nüfus Müdürlükleri pazar günü açık bırakılacak.

Her sınavda olduğu gibi 17 Nisan'da gerçekleştirilecek ALES sınavında da giriş için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı istenmektedir. T.C. kimlik kartını kaybetmiş olan, kimlik kartında fotoğrafı yer almayan, yanında kimlik kartını getirmeyi unutmuş sınav adayları için o ildeki/ilçedeki nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Sınav günü yukarıda bahsettiğimiz durumlardan müzdarip olan bireyler en yakın nüfus müdürlüklerine başvurarak fotoğraflı,mühürlü, imzalı, barkodlu, karekodlu 'geçici kimlik belgesi'ni temin edebileceklerdir. Nüfus müdürlükleri 17 Nisan pazar gününe mahsus olarak sabah 07:00 ve 10:00 aralığında açık olacak. Nüfus müdürlüğüne bu sebeplerden ötürü başvuran adaylar ÖSYM giriş sayfasından TC numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak geçici kimlik belgesini alabilecekler. Nüfus müdürlükleri tarafından verilen geçici kimlik belgeleri veya T.C. kimlik kartı haricindeki hiç bir belge ile sınava giriş kabul edilmeyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal