Güzellik uykusu nedir? Güzellik uykusuna nasıl yatılır? Güzellik uykusu nasıl olmalı? 4 adımda güzellik uykusu

Yapılan araştırmalar sonuna güzellik uykusu kavramı gerçeklik kazandı. Yıllardır kadınların sıkça bahsettiği güzellik uykusu, bilim insanları tarafından kanıtlandı. Güzellik uykusunun insanlar üzerindeki etkisinin kanıtlanmasının ardından, güzellik uykusu nedir? Güzellik uykusuna nasıl yatılır? Gibi pek çok soru gündeme geldi. İşte güzellik uykusunun 4 adımı…

28.04.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-17:51) Güzellik uykusu nedir? Güzellik uykusuna nasıl yatılır? Güzellik uykusu nasıl olmalı? 4 adımda güzellik uykusu

Uzun yıllar boyunca kadınlar tarafından bahsedilen güzellik uykusunun gerçekliği kanıtlandı. Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar sonunda, güzellik uykusunun insan üzerinde pek çok etkisi olduğu ortaya çıktı. Bazıları için vazgeçilmez olan güzellik uykusu bazıları içinse saçma bir inanıştan ibaretti. Ancak güzellik uykusunun etkilerinin kanıtlanmasının ardından güzellik uykusu hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Buna göre birçok kişi, güzellik uykusu nedir? Güzellik uykusuna nasıl yatılır? Güzellik uykusunun etkileri nelerdir? Gibi pek çok soruya yanıt aramaya başladı.

İnsanlar hayatının büyük bir bölümünü uyuyarak geçirir. Her insanın farklı bir uyuma şekli vardır. Uyurken dikkat edilmesi gereken noktalar da bulunur. Uyku şekli ve düzeni insanların yaşam kalitesini etkiler. Araştırmalarla da ortaya konulan bu konu, güzellik uykusu teriminin doğruluğunu da kanıtlamıştır.

Güzellik uykusu

Güzellik uykusu nedir?

İnsanlar uyuduğu sürece vücutlarında doku ve hücre yenilenmesi olur. Uykunun güzellik üzerinde bir etkisi olduğunu söylemek doğru olmamakla birlikte uyku sırasında doğal bir bakım süreci yaşandığını söylemek yanlış olmaz. Bazen insanlar uzun süre uyusalar da uykusuz olduklarını hissederler. Bunun nedeni vücudun yeterinde dinlenmemiş olmasıdır. Bazen de uykudan enerjik bir şekilde uyanılır. Buna güzellik uykusu denir. Vücudun yeterince dinlendiği ve sistemin sorunsuzca, kesinti olmadan çalıştığı bir uykudan uyandığında insan kendisini enerjik ve dinlenmiş hisseder. Bu tür uykulara güzellik uykusu demek doğrudur.

Uyku sırasında hücreler çalışmayı sürdürür. Beden uykuda olsa bile vücut sistemi ve kişinin ruhu çalışmaya devam eder. Bu çalışma sırasında yeterince dinlenmeden uyku sonlandığında kişi kendisini yorgun ve uykusuz hisseder. Uyku düzeni bu nedenle hayati önem taşır. Uyku düzeni bozuk olan insanların yaşlanma süreci hızlanır, gözaltları çöker, sağlık sorunları ortaya çıkar, bağışıklık sistemi zayıflar, cilt hastalıkları ortaya çıkar ve kısaca hayat kalitesi düşer. Uyumak sadece uykudan ibaret değildir. Uyku düzeni insan yaşamında hayati öneme sahiptir. Düzenli bir uykuya sahip insanın cilt sağlığı ve ruh sağlığı yerindedir, bağışıklık sistemi düzgün çalışır, enerjisi yüksek olur ve hayat kalitesi artar. Güzellik uykusu insanın güne güzel bir şekilde, yüksek enerjiyle başlamayı sağlar.

Daha önce güzellik uykusuna yatmamış olan insanlar bundan sonra uyku düzenlerine dikkat ederek güzellik uykusuna yatabilir. Bunun için en önemli etken uyku düzenini sağlamaktır.

Güzellik uykusunun etkileri

Güzellik uykusunun püf noktaları

Gece geç saatlerde yemek yememek gerekir. Uzmanlara göre uyumadan 2-3 üç saat öncesinde yemek yeme işlemini bırakmak gerekir. Yemek yendiği zaman sindirim sistemi çalışmaya başlar ve besinler sindirilmeye çalışılır. Uyumadan önce sindirim sürecinin tamamlanması önemlidir. Uyumadan kısa süre önce yemek yiyen kişinin sindirim sistemi çalışmaya başlar ve uyku sırasında da sindirim sistemi çalışmaya devam eder. Bu nedenle uyku sırasın aktif hale gelen vücudun kendini onarma süreci yeteri kadar çalışamaz. Uyku düzeni bozulduğunda ise kişi uyandığında kendisini yorgun ve dinlenememiş hisseder.

Uyku sırasında hücreler ve dokular onarılır. Bu onarım işleminin yerine getirilmesi engellendiğinde güzellik uykusu da bölünmüş olur. Güzellik uykusunun tamamlanması için uyumadan bir süre önce yemek yeme işlemini sonlandırmış olmak gerekir. Bu nedenle akşamları fazla besin tüketilmemelidir.

Hayatın en önemli yapı taşlarından biri de sudur. Bu bakımdan uyku kalitesi üzerinde suyun da etkisi vardır. Yeterli su tüketimi cildin dengesini koruduğu gibi uykuda hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur. Yetersiz su tüketimi durumu aşırı yemek yemeye neden olabilir ve geç saatlerde acıkma hissine neden olur.

Yatakta ipek nevresim kullanmak daha faydalıdır. İpek kumaş diğer kumaşların aksine ciltte iz bırakmaz. Bu da ciltte kalıcı izlerin oluşmasını engeller. İpek nevresimlerin bir diğer faydası da daha iyi ve konforlu bir uyku imkanı sunmasıdır. İpek üzerinde uyuyan kişi daha rahat eder.

Yastık kılıflarını sık sık değiştirmek de uyku kalitesine etkilidir. Yastıklar yüze doğrudan temas eden yüzeylerdir. Yastık kılıflarını sık sık değiştirmek hijyen açısından önem taşır. Yastık yüzeyinin kirli olması bakteri oluşumuna ve ciltteki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Hastada 1 defa yastık kılıflarını değiştirmek bu bakımdan önemlidir.

Uyumadan önce yüzü yıkamak yararlıdır. Bu işlem ciltte biriken kiri temizler ve gözeneklerin açılmasını sağlar. Güzellik uykusunda cildin nefes alması önemlidir. Bu nedenle uyumadan önce yüzünüzü yıkamanız yararlıdır.

Uyumadan önce, uyku sırasında cildin kurumasını önlemek amacıyla nemlendirici kullanmak yararlı olacaktır. Nemlendiriciler vücuttaki hyalüronik asit oranını arttırarak cildin su tutmasına yardımcı olur. Uyumadan önce cildi nemlendirmek kırışıklık oluşumunun da önüne geçer.

Uyurken sırt üstü yatmak da uyku kalitesini etkiler. Sırt üstü yatmak yüze baskı yapılmasını engeller. Sağa veya sola dönerek yatmak yüze yapılan baskının eşit olmamasına neden olur. Bu da yüzde kırışıklıkların eşit dağılmamasına yol açar. Bu da cilt güzelliğinin bozulmasına neden olur. Cilt sağlığını ve güzelliğini korumak için sırt üstü yatmak önerilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal