Güne alkali su ile başlayın! Evde kolay ve pratik alkali su yapmanın 3 kolay yöntemi

pH seviyesi 7 ve üzerinde sulara alkali su denilmektedir.Alkali su içerisinde çeşme suyundan daha fazla asit oranı bulunmaktadır. Alkali su yapmak isteyenler için mükemmel 3 tarife önerisi ile geldik. İşte alkali su yapmanın kolay yolları…

24.06.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-14:02) Güne alkali su ile başlayın! Evde kolay ve pratik alkali su yapmanın 3 kolay yöntemi

Alkali su içerisinde bulunan asit oranı diğer sulara göre daha fazladır. Sizde evinizde basit yöntemlerle alkali su elde edebilirsiniz. Basit bir şekilde evde alkali su yapabileceğiniz 3 yöntemi sizinle paylaştık. İşte alkali su yapmanın kolay yolları…

Alkali su nasıl yapılır?

Alkali su yapmak aslında oldukça basittir. Evde kolay yöntemlerle alkali su yapabilirsiniz. Bunun için yapabileceğiniz yöntemler şu şekilde:

Karbonat ile suyu alkali yapma

Karbonat içerisinde yüksek oranda alkali değeri bulunur. Suyunuzun içerisinde katacağınız karbonat ile alkali oranı yüksek bir su elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 2 litre su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat atıp iyice karıştırmaktır. Ancak böbrek hastası olan kişilerin karbonat kullanması tavsiye edilmez. Karbonat içerisinde yer alan yüksek miktardaki sodyum yani tuz tansiyon değerlerini yükseltebilir.

Alkali Su Tarifleri

Limon ile suyu alkali yapma

Limon anyonik bir meyvedir. Tükettiğiniz limonlu su içerisinde bulunan anyonik sayesinde bir reaksiyona girerek alkali değerlere ulaşır. Bir sürahide 2 litre kadar suyu dinlendirmeniz gerekir. Bunun yerine filtrelenmiş veya marketlerde satılan suları da kullanabilirsiniz. Sürahide bulunan 2 litrelik suyun içerisine 8 dilim limonu koyarak bir süre bekletiniz. Bu suyu 8 ya da 12 saat kadar beklettikten sonra gün boyu tüketebilirsiniz. Suyunuzun alkali değerini yükseltmek için bir miktar pembe himalaya deniz tuzundan da ekleyebilirsiniz. Suyunuzun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklemeniz yeterli olacaktır. Tuz alkali su içerisindeki mineralleşmeye yardımcı olur.

Alkali su damlası

Alkali pH damlası alkali mineraller içermektedir. Bunun internet üzerinden veya eczanelerden bulabilirsiniz. Aldığınız ürünün üzerinde suyunuzun içerisinde kaç damla koymanız gerektiği yazacaktır. Bu ürün sadece suyumuzun alkali yani ph değerini artıracaktır. Musluk suyunu filtreleme gibi bir özelliği bulunmamaktadır.

Alkali su tüketmen isteyenlerin doktoruna danışmadan kullanmaması tavsiye edilir.

Ender Saraçtan Alkali su tarifi

Ender Saraç güne alkali su ile başlamanızı tavsiye etmektedir. 2 litre su içerisine 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı koymanızı (İngiliz karbonatı bulamazsanız normal karbonat koyabilirsiniz)ve elde ettiğiniz alkali suyu tüketmenizi tavsiye etmektedir. İsteyen kişilerin bu su içerisine bal ve limon da ekleyebileceğini söylemektedir. Elde ettiğiniz bu suyu çayınız da ya da yemeklerimizde de kullanabilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal