Gündeme Bomba Gibi Düşen İddia: Rusya'nın Ukrayna İşgali Salı Günü Başlayacak!

İsrail basınından gündeme bomba gibi düşen iddia geldi. ABD'nin İsrail yönetimine, Rusya'nın Ukrayna işgalinin salı günü başlayabileceğini ilettiği ve Tel Aviv'in vatandaşlarını tahliye çalışmalarına hız verdiği iddia edildi.

13.02.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 13.02.2022-17:15)

ABD'nin, İsrail yönetimine Rusya'nın Ukrayna işgalinin salı veya çarşamba başlayabileceğini söyledği ve Tel Aviv'in vatandaşlarını tahliye çalışmalarına hız verdiği öne sürüldü.

RUSYA UKRAYNA'YI SALI GÜNÜ İŞGAL EDECEK

Washington'ın İsrail'e, Rusya'nın Ukrayna'yı en erken salı günü işgal edebileceği bilgisini paylaştığını belirtti. İsrailli havayolu şirketlerinin binlerce İsrailliye tahliye uçuşları sunduğu aktarıldı.


TAHLİYE İÇİN ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR ZAMANLARI VAR

Yedioth Ahranoth gazetesi, internet sitesinde, İsrail'in, Washington'dan aldığı bildirimlere göre, Ukrayna'daki vatandaşlarını tahliye için çarşambaya kadar zamanı olduğunu hesapladığını duyurdu.

BİNLERCE İSRAİLLİ BİLGİ FORMUNU DOLDURDU

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ilgili kurumlardan olabildiği kadar kısa sürede İsrailliyi Ukrayna'dan çıkartılmasını söylediği açıklandı. Dışişleri Bakanlığının Ukrayna'da 15 bin kadar İsrail vatandaşı bulunduğunu bunlardan 4 bin 500 kadarının internet ortamındaki tahliye bilgi formunu doldurduğu paylaşıldı.

İSRAİL'E GÖÇ TALEPLERİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Kiev'deki Büyükelçi ile görüştüğü ve gerekli desteği sağlayacağı açıklanırken, Ukrayna'daki Yahudi nüfustan İsrail'e kesin göç taleplerinde artışın beklendiği değerlendirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal