Zuhal Olcay'a Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Hapis Cezası Verildi

Kadıköy'de sahne aldığı bir mekanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılan Zuhal Olcay'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

12.07.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-17:07) Zuhal Olcay'a Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Hapis Cezası Verildi

2016 senesinde sahne aldığı mekanda "Boş Vermişim Dünyayı" isimli şarkıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlayarak söyleyen ve el hareketi yapan sanatçı Zuhal Olcay'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

11 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN HEPSİ BOŞ, HEPSİ YALAN"

İstanbul Kadıköy'de bir mekanda 5 Ağustos 2016 tarihinde sahneye çıkan sanatçı Zuhal Olcay, "Boş vermişim dünyayı" adlı şarkısını söylediği esnada müziğe uyumlu bir biçimde "Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün yaşam bitecek dersin görmüşüm rüya" biçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönük sözler söyledi. Olcay'ın bu esnada bir de el hareketi yaptığı iddia edildi.

GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

7 Ağustos tarihinde 155 Polis İmdat ihbar hattına gerçekleştirilen şikayet ardından Kadıköy Emniyet Müdürlüğü tarafından sanatçının sahne aldığı gecenin video görüntüleri incelenip yapılan evrakla beraber Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

1 YIL 2 AY HAPSİ İSTENMİŞTİ

Daha sonra Zuhal Olcay için, 'açıkça Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği sebebiyle 1 sene 2 aydan 4 sene 8 aya dek hapis cezası talebi ile dava açılmıştı.

"EL HAREKETİNİ İZLEYİCİYE YAPTIM"

Olcay savunmasında, sahneye çıktığında alkolü fazla kaçırdığını, Erdoğan'ın isminin 3 kelimeden oluşması sebebiyle şarkıya uyarladığını ve kasıtlı bir hal olmadığını ifade etmişti. Şarkıyı söylediği sırada yaptığı hareketi de Erdoğan'a değil, bir dinleyicinin kendisine laf atması ardından yaptığını söylemişti. Alkolün verdiği etkiyle hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini söyleyen Olcay, suçlamayı kabul etmemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal