Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı!

Adana'da 2016 yılında bir yurtta çıkan yangında 10'u öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmişti. Dava ile alakalı görülen duruşmada tutuklu olan iki sanığın da tahliyesine karar verildi.

07.09.2018-12:45 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-12:36) Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı!

Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 insanın yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla alakalı yapılan duruşmada, davanın tutuklu sanıkları yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri zaman göz önüne alınarak adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildi.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer problemi sebebiyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı bulunduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, dönemin itfaiye personellerinin de içlerinde olduğu 16 tutuksuz sanıktan bazıları ile müşteki aileleri, sanık akrabaları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ilk önce değerlendirmesi sorulan cumhuriyet savcısı, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine emir yazılarak alınan son bilirkişi raporuna göre tali kusurlu olan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri zaman dikkate alınarak bu aşamada adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi doğrutusunda mütalaasını verdi.

Mahkemede ifadeleri alınan mağdur müşteki aileler de sanıklardan şikayetçi olduklarını tekrarlayarak, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına ve serbest kalan sanıkların yeniden tutuklanmasına karar verilmesini talep etti.

Mahkemede mağdur müşteki aileler için savunma gerçekleştiren avukatlar ise bilirkişi raporunun alanında uzman kişiler tarafından düzenlenmediğini, raporda usul ve teknik eksikliklerin olduğunu iddia ederek, taraflarına raporu incelemek için zaman verilmesi ve iddia makamının tutuklu sanıklar açısından tahliye isteğinin reddine karar verilmesini isteği.

Duruşmada savunma yapan sanık Cuma Ali Genç, "Mahkemeye gelen bilirkişi raporundaki aleyhe olan konuları reddediyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Duruşmada savunmaları alınan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyleyerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti de İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine emir yazılarak alınan bilirkişi raporuna göre tali kusurlu olan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri zaman göz önüne alınarak adli kontrol şartları ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet ayrıca, dava dosyasının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dönemin Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer'in de yargılandığı dosyayla birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme heyetinin kararını duyurmasının sonrasında salonda gerginlik meydana gelirken, aileler karara tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal