Bu Paraya Değer Biçilemiyor! 30 Bin Lira Teklif Ettiler

Ordu'da bir esnaf 100 liralık banknotta sağ üst köşede 100 yerine 10 yazdığını fark etti. Önce paranın sahte olduğunu düşünen esnaf durumu araştırınca böyle paraların olduğunu ve çok değerli olduğunu anladı. Esnafa banknot için 30 bin lira teklif geldi.

07.09.2018-12:19 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-12:11) Bu Paraya Değer Biçilemiyor! 30 Bin Lira Teklif Ettiler

Ordu'da bir iş yeri sahibinde olan ve bankanın basım hatasından dolayı eksiği bulunan 100 TL'lik banknot paranın değeri duyanları şoke ediyor. Ordu'nun Altınordu ilçesinde dövme sanatçısı olan Mustafa Gedikli'de olan 100 TL'lik banknot diğerlerinden değişik. Paranın ön tarafındaki sağ üst köşesinde 100 yazması lazımken, bankanın baskı hatasından sebeple 10 yazıyor. İlk bakışta sahte olabileceği zannedilen paranın, gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde koleksiyon değeri olduğu fark ediliyor. Parayı, Hollanda'dan gelen bir müşterisinden aldığını söyleyen Gedikli, 30 bin TL'ye dek teklif verdiklerini fakat bu fiyata satmayı düşünmediğini ifade etti.

"İLK BAKTIĞIMDA SAHTE ZANNETTİM"

Gedikli, "Ben ilk bakışta bu parayı sahte sandım, ardından araştırınca fark ettim ki koleksiyon değeri varmış. Bu parada bankanın basım hatası var. Sağ üst tarafta bir tane sıfırı eksik, hatası o. Biraz araştırma gerçekleştirince böyle paraların bulunduğunu, değerinin biçilemediğini fark ettim" dedi.

"30-35 BİN TL'YE KADAR FİYAT TEKLİF ETTİLER"

"Şu an bu paraya teklif verenler 30-35 bin TL'ye dek çıktı fakat daha da araştırmayı sürdürüyorum" diyen dövme sanatçısı Gedikli, "Sonuçta çok ender olan bir olay. Bayağı bir araştırma gerçekleştirdim, şu an tek gibi gözüküyor. Değişik bir parada (10 TL) daha önce sıfır hatası olmuş, onlar belirli bir fiyata satmışlar" biçiminde konuştu.

TESADÜFEN KOLEKSİYONUNA EKLEDİ

Aynı zamanda yaklaşık 1 senedir para koleksiyonu da olan Gedikli, çoğu kağıt parayı topladığını, hatalı olan 100 TL'lik banknotun da tesadüfen koleksiyonuna dahil olduğunu ifade etti. Kendisine verilen ücreti yeterli görmediğini bu sebeple de satmayı düşünmediğini iddia eden Mustafa Gedikli, alacağı yüksek teklifleri bekleyeceğini kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal