Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Yunan Askeri Tutuklamıştı Yeni Bir Gelişme Yaşandı

Pazarkule Sınır Kapısı'nda Yunanistan tarafına kaçak yollardan geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından ülkeye yasa dışı giriş yapmaktan suçlu bulunan belediye işçisi Türkiye’ye iade edildi

05.05.2018-16:48 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-16:43) Yunan Askeri Tutuklamıştı Yeni Bir Gelişme Yaşandı

Pazarkule Sınır Kapısı'nda Türk yetkililere teslim edilen belediye işçisi Musa Alerik, polis merkezinde yapılan işlemlerinin ardından sınır kapısında aralarında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural'ın da bulunduğu yetkililer, ailesi ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Serbest bırakıldığından dolayı çok büyük bir sevinç yaşayan Alerik, gazetecilere yaptığı açıklamada sınırı yanlışlıkla geçtiğini ifade etti.

Ailesine kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Musa Alerik, "Bir hata sonucu yanlışlıkla onların bölgesine geçtim. Yunanistan’da beni misafir gibi iyi karşıladılar. Yunan polisi olsun, Yunan mahkemesi olsun beni haklı buldular. Çünkü ben yanlış bir şey yapmadım. Ben izinsiz bir şey de yapmadım. Ondan dolayı beni affettiler. İyi baktılar gerçekten. Bir otel gibi olmasa da yani gerçekten polislerinden tutun her şeyi iyi davrandılar. Yemeğimi getirdiler ‘’ dedi.

Baba Nadim Alerik de oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu vurgulayarak, serbest bırakılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Oğlu ve eşi de Alerik'e kavuştuğu için mutlu olduğunu gösterdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Yunan makamlarına iyi niyetlerinden ötürü teşekkür etti. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyi şekilde devam edeceğini belirten Gürkan, Dışişleri Bakanlığı ve Yunan makamlarına ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;